19/01/2022 19/01/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ προσέφερε στο δημοτικό νοσοκομείο «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» μία συσκευή οξυγόνου, που προοριζόταν για το νεογνολογικό τμήμα. Η αγορά της συσκευής έγινε μέσω του συλλόγου “Πάτμος” και το κόστος της ανέρχεται σε 11.200 ρουμάνικα λέι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η δωρεά ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 18:36

Δωρεά συσκευής οξυγόνου σε Νεογνολογικό Νοσοκομείο στο Ονέστι

Διαδώστε:
Δωρεά συσκευής οξυγόνου σε Νεογνολογικό Νοσοκομείο στο Ονέστι

Ο Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ προσέφερε στο δημοτικό νοσοκομείο «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» μία συσκευή οξυγόνου, που προοριζόταν για το νεογνολογικό τμήμα. Η αγορά της συσκευής έγινε μέσω του συλλόγου “Πάτμος” και το κόστος της ανέρχεται σε 11.200 ρουμάνικα λέι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η δωρεά ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης των ιερέων της περιοχής Ονέστι από τον π. Ιλαρίων Μάτσα (Ilarion Mâță), Επισκοπικό Σύμβουλο του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα.

«Αγοράστηκε μια απολύτως απαραίτητη συσκευή που παρέχει οξυγόνο σε νεογέννητα μωρά, μια συσκευή που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 90% και είναι πρακτικά σωσίβιο για όσους γεννιούνται σε αυτή την πόλη».

Στην ομιλία του στο τέλος της συνάντησης την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σημασία της ελεημοσύνης.
«Ο Χριστός μας ζητά να είμαστε συνυπεύθυνοι σε ό,τι και αν κάνουμε, όπου κι αν χειροτονηθούμε. Όλοι έχουν κάποια ταλέντα, και αυτά πρέπει να αποδίδουν, και μόνο τότε ο Χριστός θα αναγνωρίσει τις πράξεις που κάνουμε για τη δόξα Του», τόνισε.

Κατά την ιερατική σύναξη αποφασίστηκε η Θεία Λειτουργία να τελείται καθημερινά στο Παρεκκλήσι της περιοχής Ονέστι και ανακοινώθηκε η επιθυμία να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν τα δύο κοινωνικο-επισκοπικά προγράμματα «Masa Bucuriei» και «Prânzul Ștefanian».

 

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων