15/04/2022 15/04/2022 Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για την πρόληψη κατά της πυρκαγιάς καθώς και για την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην παροχή πρώτων βοηθειών. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα, η Ορθόδοξη Ενορία Sebiș στην πόλη Μπιστρίτσα αγόρασε ένα πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση...
15 Απριλίου, 2022 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 - 16:04

Η εν Ρουμανία Εκκλησία μεριμνά για την πρόληψη κατά της πυρκαγιάς

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Εκκλησία μεριμνά για την πρόληψη κατά της πυρκαγιάς

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για την πρόληψη κατά της πυρκαγιάς καθώς και για την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, η Ορθόδοξη Ενορία Sebiș στην πόλη Μπιστρίτσα αγόρασε ένα πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η αγορά του ειδικού οχήματος κατέστη δυνατή χάρη στις προσπάθειες του π. Ciprian Frățilă, με την υποστήριξη του Δημαρχείου της κοινότητας Șieuț και με τη συμμετοχή νέων από την ενοριακή κοινότητα.

Η κοινότητα μέχρι πρότινος διέθετε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα. «Τα τελευταία χρόνια οι ζωές των κατοίκων σημαδεύτηκαν από τις πυρκαγιές. Έτσι αγοράσαμε ένα πυροσβεστικό όχημα για την ενορία», είπε ο π. Ciprian Frățilă.

Το ειδικό όχημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα ταχείας παρέμβασης SVSU της Ορθόδοξης Ενορίας Sebiș, που αποτελείται από νέους και εθελοντές από την περιοχή.

Μαθητές Λυκείου και παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Μποτοσάνι μαθαίνουν να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πυρκαγιάς

Μαθήματα πρώτων βοηθειών καθώς και μαθήματα προφύλαξης σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού παρακολούθησαν περίπου 200 μαθητές και παιδιά προσχολικής ηλικίας, την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στη Μποτοσάνι, στο Ορθόδοξο Λύκειο Θεολογική Σχολή «Άγιος Γεώργιος» και στο Νηπιαγωγείο «Άγιος Γεώργιος».

Αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε στο πλαίσιο ενός «πρωτοκόλλου πρόληψης» που έχει συναχθεί μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Ιασίου και της Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων «Nicolae Iorga» της κομητείας Μποτοσάνι.

Διαβάστε ακόμη: 

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και άπορων οικογενειών

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία ενισχύει τα Νοσοκομεία της χώρας

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας πρωτοστατεί στην πρόληψη κατά της εμπορίας ανθρώπων

Οικολογικές και φιλανθρωπικές δράσεις για μητέρες και εγκυμονούσες

 

Με πληροφορίες από ziarullumina, basilica

Φωτογραφίες από ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων