29/04/2022 29/04/2022 Οι νέοι από τον Σύλλογο Ρουμανικής Ορθόδοξης Νεολαίας από το Ονέστι φύτεψαν 300 έλατα στην περιοχή της κοινότητας Gura-Văii, στις ενορίες της Păltinata και στην Ιερά Μονή Caşin, μέρη όπου, πριν από 100 χρόνια, δόθηκαν σκληρές μάχες για ολόκληρο το έθνος της Ρουμανίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Οι νέοι φύτεψαν έλατα προς τιμήν των Ρουμάνων ηρώων...
29 Απριλίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 14:35

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Δενδροφύτευση και εκδηλώσεις μνήμης ηρώων του έθνους

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Δενδροφύτευση και εκδηλώσεις μνήμης ηρώων του έθνους

Οι νέοι από τον Σύλλογο Ρουμανικής Ορθόδοξης Νεολαίας από το Ονέστι φύτεψαν 300 έλατα στην περιοχή της κοινότητας Gura-Văii, στις ενορίες της Păltinata και στην Ιερά Μονή Caşin, μέρη όπου, πριν από 100 χρόνια, δόθηκαν σκληρές μάχες για ολόκληρο το έθνος της Ρουμανίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Οι νέοι φύτεψαν έλατα προς τιμήν των Ρουμάνων ηρώων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως είπε ο π. Ioan Bârgăoanu, και πρόσθεσε: «Εκτός από τον πνευματικό σκοπό, η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση στην αποψίλωση των δασών».

Παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές ενορίες του Ονέστι υπό τη φροντίδα του π. Ioan Bârgăoanu. Αυτή δράση έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ένας άνθρωπος, ένα δέντρο, μια ζωή», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Διεύθυνση Δασών στο Μπακάου.

Εκδηλώσεις μνήμης των ηρώων του έθνους στο Σιμπίου

Οι στρατιωτικές δομές στο Σιμπίου, η Εθνική Ένωση Βετεράνων Πολέμου, η Αρχιεπισκοπή Σιμπίου και οι τοπικές αρχές του Σιμπίου διοργάνωσαν την Πέμπτη 28 Απριλίου, μια τελετή μνήμης για τους ήρωες των χερσαίων δυνάμεων που πάλεψαν για το έθνος της χώρας.

Η τελετή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Χερσαίων Δυνάμεων και την Ημέρα των Βετεράνων του Πολέμου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος τέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες των χερσαίων δυνάμεων και προσευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση όσων έδωσαν τη ζωή τους για τον ρουμανικό λαό.

Η τελετή συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων ηρώων. Επαρχιακές και τοπικές αρχές, πολιτικοί και οργανώσεις βετεράνων πολέμου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους ήρωες της χώρας καταθέτοντας στεφάνια και αποτίνοντας φόρο τιμής.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο από τις εκδηλώσεις μνήμης:

Διαβάστε ακόμη:

Εθελοντές και δικαστές βοηθούν ευπαθείς οικογένειες της Πράχοβα

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Εγκαινιάστηκε το 8ο Κοινωνικό Κέντρο για παιδιά και ηλικιωμένους

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 3,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 165 μαθητές συμμετέχουν σε Ολυμπιάδα για την Θρησκεία

Πηγή φωτογραφιών: Facebook / Protoieria Onești, ziarullumina, basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων