26/05/2022 26/05/2022 Η συνολική βοήθεια που έχει προσφέρει η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ρουμανία ή τη Δημοκρατία της Μολδαβίας αλλά και για όσους παρέμειναν στη χώρα, ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ή αλλιώς  35.130.186 λέι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η δράση της Εκκλησίας δεν περιορίστηκε στη διανομή τροφίμων και ρουχισμού...
26 Μαΐου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 10:04

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Πάνω από 7 εκατ. ευρώ η βοήθεια της Εκκλησίας προς την Ουκρανία

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Πάνω από 7 εκατ. ευρώ η βοήθεια της Εκκλησίας προς την Ουκρανία

Η συνολική βοήθεια που έχει προσφέρει η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ρουμανία ή τη Δημοκρατία της Μολδαβίας αλλά και για όσους παρέμειναν στη χώρα, ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ή αλλιώς  35.130.186 λέι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η δράση της Εκκλησίας δεν περιορίστηκε στη διανομή τροφίμων και ρουχισμού αλλά υπήρξε μέριμνα για την εύρεση καταφυγίων, τη φιλοξενία προσφύγων, την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Ακόμη, πληθώρα ήταν οι εκπαιδευτικές δράσεις στην ουκρανική γλώσσα έτσι ώστε τα παιδιά να μην χάσουν τάξη. Κατά κύριο λόγο η Εκκλησία αγκάλιασε τις γυναίκες και τα παιδιά από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, το διάστημα 15 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022 , στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ajutăcubucurie.ro του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε συνεργασία με τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία , δωρήθηκε το ποσό των 16.888 λέι.

Την ίδια χρονική περίοδο, επιπλέον 880 άτομα συνέφεραν εθελοντικά σε ανθρωπιστικές δράσεις. Συνολικά 1.374.868 λέι χρειάσθηκαν για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα,  παιδικές τροφές, είδη υγιεινής, φάρμακα, κουβέρτες, ρούχα, παιχνίδια.

Στην ανθρωπιστική δράση συμπεριλαμβάνονται και οι διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες: Μετάφραση – 2.104 δικαιούχοι, συμβουλευτική και καθοδήγηση – 2.686 δικαιούχοι, ιατρικές υπηρεσίες- 139 δικαιούχοι και εκπαιδευτικές δράσεις – 891 δικαιούχοι , καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη, που αποτελείται από καταφύγια – σκηνές / κοντέινερ και μεταφορές).

Ως προς τη στέγαση των προσφύγων, μέχρι στιγμής παρέχονται 4.954 καταλύματα, εκ των οποίων οι 3.610 παρέχουν και γεύματα.

Σε σχέση με την οργάνωση ανθρωπιστικών μεταφορών, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πραγματοποιήθηκαν άλλες 160 μεταφορές εντός της Ρουμανίας, 12 μεταφορές στην Ουκρανία και 2 μεταφορές στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Η αξία αυτών των μεταφορών ανήλθε στα 551.807 λέι .

Η εκστρατεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας «Δώσε αίμα για την Ουκρανία» συνεχίστηκε διάστημα, με τη συμμετοχή 198 νέων δωρητών.

Επιπλέον, η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρθηκε από τις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές της εν Ρουμανίας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας ανήλθε στα 2.750.820 λέι .

Πηγή φωτογραφίας: ziarullumina

Διαβάστε ακόμη:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 3,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και όσων έχουν ανάγκη

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ρόλο της προσευχής στη ζωή των νέων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων