20/03/2022 20/03/2022 “Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα ελεήμων, ταπεινής και φιλεύσπλαχνης αγάπης”, όπως είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, σήμερα Κυριακή, 20 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σε κήρυγμα που δόθηκε στο ιστορικό Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Οικίας, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Η Χάρις του Θεού είναι το αιώνιο φως, η δόξα της...
20 Μαρτίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 16:38

Ρουμανίας: Πώς να λάβουμε άφεση αμαρτιών και να θεραπευτούμε από ασθένειες

Διαδώστε:
Ρουμανίας: Πώς να λάβουμε άφεση αμαρτιών και να θεραπευτούμε από ασθένειες

“Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα ελεήμων, ταπεινής και φιλεύσπλαχνης αγάπης”, όπως είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, σήμερα Κυριακή, 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σε κήρυγμα που δόθηκε στο ιστορικό Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Οικίας, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Η Χάρις του Θεού είναι το αιώνιο φως, η δόξα της αιώνιας αγάπης της Υπεραγίας Τριάδος. Αυτή η δόξα έχει φανεί σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας πολλές φορές, στις μεγάλες ιερές προσευχές».

«Η Χάρις του Θεού δίνεται σε εκείνους που έχουν καθαροί στην καρδιά. Σε εκείνους που έχουν καθαρίσει το μυαλό και την καρδιά τους από κακές σκέψεις και φέρουν (στην καρδιά), μέσω της αδιάκοπης προσευχής, την παρουσία του ελεήμονος Χριστού και της ταπεινής αγάπης Του», τόνισε ο Μακαριώτατος.

«Όταν επιθυμείτε να λάβετε άφεση αμαρτιών και να θεραπευθείτε από ασθένειες, σημασία δεν έχει μόνο η πίστη του ίδιου του ασθενούς, αλλά και η πίστη των γύρω του, ιδιαίτερα εκείνων που τον φροντίζουν και τον έφεραν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

«Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα ελεήμων, ταπεινής και φιλεύσπλαχνης αγάπης. Η ελεήμων αγάπη είναι η αγάπη που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό της, αλλά και το καλό των άλλων, και κυρίως βοηθάει με την προσευχή και τις πράξεις ελέους όσους δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν τον εαυτό τους», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Έτσι, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, «μάς προτρέπει να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών και θεραπεία από ψυχικές και σωματικές ασθένειες την περίοδο αυτή της Σαρακοστής» και «να φέρουμε στον Χριστό όσους έχουν ανάγκη τη άφεση των αμαρτιών και τη θεραπεία».

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους πιστούς να έχουν ζήλο για την προσευχή και να διαβάζουν τα συγγράμματα των ησυχαστών αγίων που η Εκκλησία αναφέρει ιδιαίτερα φέτος: του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του Αγίου Ιερώνυμου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του Αγίου Παϊσίου από το Neamț.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ανθρωπιστική βοήθεια και αίμα για την Ουκρανία – Διεθνή βοήθεια ζητά η Μολδαβία

Εκστρατεία αιμοδοσίας από τους Ορθόδοξους Ρουμάνους Φοιτητές

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στο Βουκουρέστι

Ρουμανία: Αγώνας δρόμου και συζήτηση για την μητρότητα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων