08/07/2022 08/07/2022 Για την χαρά της προσευχής και της δράσης των Ορθόδοξων νέων αναφέρεται ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή  την έναρξη του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR), στο Βουκουρέστι. “Καλείστε να είστε ομολογητές της αγάπης του Χριστού”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Μιλώντας στο Συνέδριο, το οποίο...
08 Ιουλίου, 2022 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 14:44

Ρουμανίας σε Φοιτητές: Να είστε ομολογητές της αγάπης του Χριστού

Διαδώστε:
Ρουμανίας σε Φοιτητές: Να είστε ομολογητές της αγάπης του Χριστού

Για την χαρά της προσευχής και της δράσης των Ορθόδοξων νέων αναφέρεται ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή  την έναρξη του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR), στο Βουκουρέστι. “Καλείστε να είστε ομολογητές της αγάπης του Χριστού”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μιλώντας στο Συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση στους νέους να συμμετέχουν στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, καθώς και σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη σημασία της παρουσίας και του έργου των νέων ανθρώπων στην Εκκλησία.

“Η διοργάνωση του Εθνικού Συνεδρίου του Συνδέσμου Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR), στο πλαίσιο του έτους 2022 που κηρύχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας ως έτος αφιερωμένος στην προσευχή, αποτελεί μια νέα ευκαιρία να γίνει ανασκόπηση των όσων έχουν πραγματοποιηθεί από την τελευταία συνάντηση που είχαμε έως σήμερα, αλλά και να δημιουργηθούν νέα έργα που θα συμβάλουν στην προώθηση των χριστιανικών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία”, επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στην ανάγκη οι νέοι να συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος είπε: “Συμμετέχοντας στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, στα Ιερά Μυστήρια, στην πνευματική και κοινωνική ζωή των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν, οι νέοι ανακαλύπτουν νέες πηγές πνευματικής χαράς και διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι νέοι μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αφιερωμένες στη σημασία της παρουσίας και του έργου που επιτελούν οι νέοι άνθρωποι στην Εκκλησία”.

Ακόμη, μιλώντας για τη σημασία της προσεχής, τόνισε: “Η ευεργετική συνάφεια μεταξύ της προσωπικής προσευχής και της λειτουργικής προσευχής ήταν πάντα χαρακτηριστικό της πνευματικότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Θεία Λειτουργία είναι και παραμένει το κέντρο της προσευχής.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να προσεύχεται όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί η προσευχή φέρνει πολλή αγία αγάπη στην καρδιά, μας ενώνει με τον Θεό, μας βοηθά να βλέπουμε σε κάθε άνθρωπο έναν αδελφό και σε κάθε ομορφιά της δημιουργίας ένα δώρο από τον Θεό”.

“Συνδυάζοντας την προσευχή με τη δράση, καλείστε να είστε ομολογητές της αγάπης του Χριστού και ιεραπόστολοι στον κόσμο που ζούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

“Προσευχόμαστε στον Θεό να σας προστατεύει και να σας δίνει υγεία και πολλή βοήθεια, ειρήνη και χαρά, να είστε ευλογία για την Εκκλησία και για τον ρουμανικό λαό!”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ρόλο της προσευχής στη ζωή των νέων

Βουκουρέστι: “Πορεία για τη Ζωή” με μηνύματα αλληλεγγύης στους Ουκρανούς

Οικολογικές και φιλανθρωπικές δράσεις για μητέρες και εγκυμονούσες

Αμέριστη η αγάπη της εν Ρουμανία Εκκλησίας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca Ene, ziarullumina

Με πληροφορίες από Basilica

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων