18/02/2021 19/02/2021 Αύριο στις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα) στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου. Ο από Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριος εξελέγη αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 46ος Πατριάρχης Σερβίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ Πορφύριος νέος Πατριάρχης Σερβίας – Χαρμόσυνα ηχούν οι...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 0:39

Αύριο η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Αύριο η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας

Αύριο στις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα) στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Ο από Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριος εξελέγη αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 46ος Πατριάρχης Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ Πορφύριος νέος Πατριάρχης Σερβίας – Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες στο Βελιγράδι

Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ο νέος Πατριάρχης Σερβίας

Ο νέος Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας γεννήθηκε το 1961.

Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, από την οποία αποφοίτησε το 1987. Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στην Ελλάδα. Εκάρη μοναχός στη Μονή Ντέτσανι και ακολούθως χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στη Μονή Κόβιλι.

Στις 14 Μαΐου 1999, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο Τζέγκαρ στην Επισκοπή Μπάτσκας.

Το 2004 κατέστη διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Η περί γνώσεως του Θεού διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον».

Κατά την περίοδο 2010-2011 ήταν ο Επίσκοπος των Ενόπλων Δυνάμεων, συντονιστής συνεργασίας μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Σερβικού Στρατού.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον εξέλεξε Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα στις Μαΐου 24 Μαΐου 2014.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης Σερβίας.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Επίσης χρησιμοποιεί σε επίπεδο επικοινωνίας και τα ρωσικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων