14/11/2019 14/11/2019 — Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»   Στην 40η Σύνοδο της Γενικής Συνδιάσκεψης της UNESCO, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι, μίλησε χθες ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούτσιτς τόνισε τη συμβολή της UNESCO στη διατήρηση και ανάδειξη σπουδαίων πολιτιστικών μνημείων της Σερβίας και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί στον τομέα αυτό. Παράλληλα εξέφρασε...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 22:30

“Η σερβική πολιτιστική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο απειλείται”

Διαδώστε:
“Η σερβική πολιτιστική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο απειλείται”

— Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Στην 40η Σύνοδο της Γενικής Συνδιάσκεψης της UNESCO, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι, μίλησε χθες ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούτσιτς τόνισε τη συμβολή της UNESCO στη διατήρηση και ανάδειξη σπουδαίων πολιτιστικών μνημείων της Σερβίας και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί στον τομέα αυτό.

Παράλληλα εξέφρασε όμως και την ανησυχία του στο ζήτημα της συστηματικής βεβήλωσης ιστορικών μνημείων και ναών στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια τονίζοντας ότι αυτό γίνεται σε μνημεία τα οποία προστατεύονται από την UNESCO.

“Είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από όλες τις μορφές βίας. Η σερβική πολιτιστική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο και το Metohija, η οποία προστατεύεται από την UNESCO, απειλείται συστηματικά. Τα παραδείγματα βεβήλωσης ιστορικών Μονών, όπως στο Πετς, στη Γκρατσάνιτσα είναι χαρακτηριστικά. Η πολιτιστική αυτή κληρονομιά δεν είναι σημαντική μόνο για τη σερβική ταυτότητα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο” τόνισε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων