27/03/2024 28/03/2024 Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα για τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής 22ας Μαρτίου 2024. Την επιμημνόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος παρουσία του...
27 Μαρτίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024 - 1:45

Μαυροβούνιο: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα για τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής 22ας Μαρτίου 2024.

Την επιμημνόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στο Μαυροβούνιο κ. Βλάντισλαβ Μασλένικοφ.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος απευθυνόμενος στον Ρώσο διπλωμάτη είπε: «Δεχθείτε τα ειλικρινά συλλυπητήρια εκ μέρους όλων μας γι’ αυτή τη μεγάλη οδύνη που έπληξε τον ρωσικό λαό και το ρωσικό κράτος. Αλλά αυτό το πένθος είναι και δικό μας πένθος. Απεβίωσαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κυρίως παιδιά και νέοι, τι λοιπόν μπορεί να είναι πιο λυπηρό από αυτό;»

Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Ό,τι πρέπει να διερευνηθεί θα γίνει σίγουρα από το ρωσικό κράτος και θα δoύμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Οι τρομοκράτες έχουν ήδη συλλυφθεί, θα δούμε ποιανού ήταν η ιδέα, ποιανού ήταν η κακόβουλη πρόθεση. Το καθήκον μας είναι να αποτίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής για τα θύματα, να συμμετάσχουμε στον πόνο με τις οικογένειές τους, τους γονείς τους, τα αδέλφια τους. Ας προσευχηθούμε για το έλεος του Θεού ώστε να δεχθεί αυτά τα αθώα θύματα στην αγκαλιά Του, στη Βασιλεία Του.»

«Μας συνδέουν πολλά με τον αδελφό ρωσικό λαό», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος. «Είναι η κοινή σλαβική καταγωγή, η κοινή θρησκεία. Ολόκληρη η ιστορία του Μαυροβουνίου των τελευταίων 300 ετών είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ρωσίας. Πάντα βλέπαμε τον ρωσικό λαό ως αδελφό, βιώναμε χαρά όταν χαιρόταν, λυπόμασταν όταν λυπόνταν οι Ρώσοι αδελφοί μας. Δεν λησμονούμε τη μεγάλη μεγαλοψυχία του ρωσικού λαού για το Μαυροβούνιο. Όταν επέρχονται οι χαλεποί καιροί ο λαός του Μαυροβουνίου βρίσκεται στο πλευρό των Ρώσων αδελφών του. Χθες αναπέμψαμε δεήσεις προς τον Θεό, όταν αποτίσαμε φόρο τιμής στα θύματα της νατοϊκής επίθεσης κατά της πατρίδας μας, και μαζί με τα θύματά μας, τιμήσαμε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας ότι η κοινή θλίψη φέρνει κοντά τους ανθρώπους τον ένα στον άλλο.

Καταλήγοντας ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Είθε ο Θεός να αναπαύσει τα θύματα στην Ουράνια Βασιλεία Του και οι οικογένειες να παρηγορηθούν και να έχουν τις πνευματικές δυνάμεις να αντέξουν αυτή τη θλίψη.»

Συλλυπητήρια για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα εξέφρασε επίσης και ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονισμένος ο Πατριάρχης Κύριλλος για το μακελειό στη Μόσχα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιοχείας Ιωάννη προς τον Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σερβίας Πορφυρίου προς Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – «Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος»

Ο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβος για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων