16/02/2020 16/02/2020 Το γεμάτο συγκίνηση …ραντεβού στη Μελβούρνη Ελλήνων που έφθασαν στην Αυστραλία πριν από 60 χρόνια, έχει κλειστεί! Η συγκίνηση και οι αναμνήσεις, ραγίζουν καρδιές! Την έμπνευση για την συνάντηση στο Princes Pier, την είχε κάποιος που ήρθε στη Μελβούρνη με το “Πατρίς”. Εκεί, κάπου στις αρχές της όμορφης 10ετίας του ’60. Ο συμπάροικος Μελβούρνης Χρήστος  Ηλιόπουλος...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00

“Ελληνικό” αντάμωμα στη Μελβούρνη μετά από 60 χρόνια

Διαδώστε:
“Ελληνικό” αντάμωμα στη Μελβούρνη μετά από 60 χρόνια
Το γεμάτο συγκίνηση …ραντεβού στη Μελβούρνη Ελλήνων που έφθασαν στην Αυστραλία πριν από 60 χρόνια, έχει κλειστεί! Η συγκίνηση και οι αναμνήσεις, ραγίζουν καρδιές! Την έμπνευση για την συνάντηση στο Princes Pier, την είχε κάποιος που ήρθε στη Μελβούρνη με το “Πατρίς”. Εκεί, κάπου στις αρχές της όμορφης 10ετίας του ’60.
Ο συμπάροικος Μελβούρνης Χρήστος  Ηλιόπουλος έφθασε σύμφωνα με το ομογενειακό μέσο http://www.sbs.com στην Αυστραλία πριν 60 χρόνια μαζί με την οικογένειά του.
Ήταν μόλις 5 χρονών όταν αφίχθηκε με το «Πατρίς» στη Μελβούρνη αλλά θυμάται το ταξίδι του με κάθε λεπτομέρεια, από τη διαδρομή από το χωριό του Πτελέα Καστοριάς στο λιμάνι του Πειραιά και τα κλάματα του αποχαιρετισμού μέχρι το πολυήμερο ταξίδι στη θάλασσα.
Όπως είπε μάλιστα, επρόκειτο για τη δεύτερη διαδρομή που πραγματοποιούσε τότε το ιστορικό υπερωκεάνιο.
Πλοία σαν τα “Πατρίς”, “Ελληνίς” και “Αυστραλίς” μετέφεραν χιλιάδες μετανάστες από την Ελλάδα στην στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ήταν 9 Μαρτίου του 1960 όταν ο κ. Ηλιόπουλος πρωτοαντίκρισε το μέρος που θα γινόταν η νέα του δεύτερη πατρίδα.
Πρώτη εικόνα το λιμάνι του Princes Pier, εκεί όπου με την ευκαιρία της εξηκοστής επετείου της άφιξής του διοργανώνει ένα “αντάμωμα” για να ξαναβρεθούν οι συνοδοιπόροι του μεγάλου ταξιδιού με το πλοίο στους Αντίποδες.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή τόσο στους μετανάστες πρώτης γενιάς, όσο και στους απογόνους τους, φίλους και συγγενείς με σκοπό να σμίξουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γιατί να θυμηθούν ή να… γνωριστούν για πρώτη φορά οι συνταξιδιώτες.
Περισσότερα από 500 άτομα, όπως λέει, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραβρεθούν.
Η συνάντηση Greek Migrant Reunion θα πραγματοποιηθεί στο Princes Pier της Μελβούρνης, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
Τα στομάχια θα είναι σφιγμένα και οι καρδιές ραγισμένες από τις ”ανελέητες” αναμνήσεις…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων