14/11/2020 14/11/2020 Το ενδιαφέρον και την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος για τέταρτη ημέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έδειξαν από την πρώτη στιγμή τόσο εκκλησιαστικοί όσο και πολιτικοί παράγοντες. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ.  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η σελίδα στο facebook της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο κ....
14 Νοεμβρίου, 2020 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2020 - 16:56

Συνεχίζει να δέχεται ευχές ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Διαδώστε:
Συνεχίζει να δέχεται ευχές ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Το ενδιαφέρον και την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος για τέταρτη ημέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έδειξαν από την πρώτη στιγμή τόσο εκκλησιαστικοί όσο και πολιτικοί παράγοντες. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η σελίδα στο facebook της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο κ. Βελίαϊ ευχήθηκε στον Μακαριώτατο γρήγορη ανάρρωση από την περιπέτεια της υγείας του.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ο δήμαρχος Τιράνων είχε επισκεφθεί το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να παραδώσει στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία παραδόθηκε ο τίτλος ιδιοκτησίας του ιερού ναού του Αγίου Προκοπίου στην αλβανική πρωτεύουσα, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς της χώρας και είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς Χότζα. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε ευχαριστήσει θερμά τον δήμαρχο για αυτή την ενέργεια συγχαίροντας τον παράλληλα για το έργο που επιτελεί στο δήμο των Τιράνων.

Από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τιράνων

 

Η πρέσβυς της Αλβανίας στην Αθήνα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο

Επίσης, τον Μακαριώτατο στον “Ευαγγελισμό” επισκέφθηκε η πρέσβυς της Αλβανίας στην Αθήνα Λουέλα Χαϊνταράγκα, την Παρασκευή 13/11/2020. Η διπλωμάτις της γειτονικής χώρας εξέφρασε την χαρά της για την συνάντηση και την καλή κατάσταση της υγείας του. “Ευχαριστούμε τον Θεό και προσευχόμαστε για εσάς”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την κα Χαϊνταράγκα για το ενδιαφέρον και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την βοήθεια του Θεού όλη η ανθρωπότητα θα αναδειχθεί νικήτρια ενάντια στην πανδημία.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας

Ευχές για ταχεία ανάρρωση 

Το ενδιαφέρον και την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έδειξαν από την πρώτη στιγμή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αλβανίας και πλήθος πιστών οι οποίο προσεύχονται για την ταχεία ανάρρωση του σεβάσμιου Ιεράρχη.

Ζωντανά χθες, από το ραδιόφωνο pemptousia fm, και την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με την Μαρία Γιαχνάκη της ευχές του στον Μακαριώτατο έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, το οποίο επικοινώνησε με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, ο Μακαριώτατος είναι ευδιάθετος και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Το νοσοκομείο δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποιο νέο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του, ενώ σύμφωνα με αυτό που βγήκε στις 12 Νοεμβρίου: «Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος».

Διαβάστε ακόμα: 

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για 4η ημέρα ο Αρχιεπ. Αλβανίας

Έκαναν παράκληση για την υγεία του Αρχιεπισκόπου τους

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στον Αρχιεπ. Αλβανίας

Ο Ιλίρ Μέτα ευχήθηκε για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου

Όρθιος και σε αυτή τη δοκιμασία ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

«Σύντομη ανάρρωση και επιστροφή στα πολυεύθυνα καθήκοντά σας»

Ευχές Αρχιεπισκόπου Αθηνών στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Ευχές Δένδια στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ανάρρωση

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μακαριώτατε, περαστικά Σας!»

Επιβιβάστηκε στο C-130 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος – Προσγειώνεται στην Ελλάδα για νοσηλεία -Τι είπε στο OPE.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχές για ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας από τον Ευαγγελισμό: «Μη φοβού, μόνον πίστευε»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων