10/05/2023 10/05/2023 Με την ευλογία και παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία βρίσκεται στην Αθήνα από τις 3 Μαϊου, τιμήθηκε σήμερα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Σε όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας...
10 Μαΐου, 2023 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 12:04

“Άξιον Εστί”: Χιλιάδες πιστοί εναποθέτουν στην Παναγία την ελπίδα τους – Προσευχή για ειρήνη και ενίσχυση των ακριτών του Έβρου

Διαδώστε:
“Άξιον Εστί”: Χιλιάδες πιστοί εναποθέτουν στην Παναγία την ελπίδα τους – Προσευχή για ειρήνη και ενίσχυση των ακριτών του Έβρου

Με την ευλογία και παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία βρίσκεται στην Αθήνα από τις 3 Μαϊου, τιμήθηκε σήμερα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σε όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας στέκονται υπομονετικά στην ουρά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ οπότε και κλείνει ο ναός για λίγες ώρες. Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν προσκυνήσει από την ημέρα έλευσης του “Άξιον Εστί” με την αναμονή να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις έως και της τρεις ώρες.

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να εναποθέσουμε σε Εκείνη την ελπίδας μας

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Συλλειτούργησαν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πριν την απόλυση της Θεία Λειτουργία τελέστηκε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας από τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

“Στον απόηχο της μεγάλης και λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, επί νεύση και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να προσκυνούμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης “Άξιον Εστί”, της εφεστίου εικόνος του Αγιωνύμου Όρους. Προσκυνούντες την εικόνα αυτή να εξητήσουμε την ικανοποίηση των πολλών αιτημάτων τα οποία βασανίζουν τις ψυχές μας, του καθενός από μας, αλλά και να εναποθέσουμε σε Εκείνην την ελπίδα μας προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη, η αγάπη και η ομόνοια σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την απόλυση.

Προσευχή για ειρήνη και ενίσχυση των ακριτών του Έβρου

“Θερμάς ευχαριστίας οφείλουμε, λοιπόν, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την άδεια και ευλογία την οποία έδωσε στην ελαχιστότητά μου. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία συνόδευσε άχρι του κλεινού άστεως των Αθηνών την ιερά εικόνα. Θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς αδελφούς, στους πρεσβυτέρους και διακόνους οι οποίοι συλλειτούργησαν μαζί μας και τους αδελφούς που πλαισίωσαν το ιερό αναλόγιο, με την σημείωση ότι σήμερα προσευχόμεθα υπέρ της  ειρήνης του κόσμου, αλλά και για να δώσει ο Θεός και η Παναγία δύναμη στους ακρίτες οι οποίοι διακονούν στην ακριτική περιοχή του Έβρου και ιδιαίτερα για το ευσεβές ποίμνιο της καθ’ημάς θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως. Χρόνια πολλά σε όλους. Χριστός Ανέστη”, είπε αμέσως μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος.

Καθημερινά τελεούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο τόσο έξω από τη Μητρόπολη όσο και σε κάθε ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Ιερές Παρακλήσεις αποτελούν το λατρευτικό πρόγραμμα της κάθε ημέρας.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Μητρόπολη Αθηνών: Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Παναγίας “Άξιον Εστί”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων