03/06/2020 03/06/2020 Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου Συνοδικό Μέγαρο  Ρεπορτάζ Θεόδωρος Κυριακίδης Δημήτρης Στρουμπάκος Τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος Φωτογραφίες:  Γιώργος Φερδής Όπως είχε γράψει το...
03 Ιουνίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 16:47

ΔΙΣ: Τι αποφάσισε για τη Θεία Κοινωνία- Η γενναία προσφορά στο ΕΣΥ και οι επισκέψεις Κικίλια και Θεοδωρικάκου- Καμπανάκι για τις αιρέσεις

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Τι αποφάσισε για τη Θεία Κοινωνία- Η γενναία προσφορά στο ΕΣΥ και οι επισκέψεις Κικίλια και Θεοδωρικάκου- Καμπανάκι για τις αιρέσεις

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου
Συνοδικό Μέγαρο  Ρεπορτάζ
Θεόδωρος Κυριακίδης
Δημήτρης Στρουμπάκος
Τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες:  Γιώργος Φερδής

Όπως είχε γράψει το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η ΔΙΣ έλαβε γνώση των επιστολών που απέστειλαν τόσο η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφορικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει κοινή πορεία στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ΔΙΣ απεφάσισε, ομοφώνως, να αποσταλούν απαντητικώς ανάλογα Συνοδικά Γράμματα, στα οποία θα προσεπιδηλούται και πάλι το ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι «το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας».

Επίσης, εμμένει στη θέση της ότι «η διαδικασία μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας προς τους πιστούς παραμένει ως έχει και όπως μας έχει παραδοθεί υπό των αγίων Πατέρων και υπό της Ιεράς μας Παραδόσεως».

Ο Μακαριώτατος και τα Μέλη της ΔΙΣ δέχθηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια.

Στον κ. Κικίλια επεδόθη ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγιειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ήτοι δέκα (10) monitors για τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας, αξίας 85.000,00 € & ένας (1) κεντρικός σταθμός παρακολουθήσεως για τις ΜΕΘ, αξίας 12.000,00 €.

Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις 1000 ανθρώπων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Ύστερα από μία διακοπή ξαναμπαίνουμε στο πρόγραμμα όπου εγκρίνατε 1000 και πλέον θέσεις για διακονία των ανθρώπων σε Μητροπόλεις» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν: «Αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο, να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο»

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα των κοιμητηριών τονίζοντας πως υπάρχουν δήμαρχοι που θέλουν να κατασχέσουν ακόμη και το παγκάρι των κοιμητηριακών ναών, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και ασεβές.

Από την πλευρά του ο υπουργός ευχαρίστησε για την πρόσκληση και επεσήμανε την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας. «Η πατρίδα μας έγινε παράδειγμα στην οικουμένη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία δε θα μπορούσε να δράσει τόσο καλά» υπογράμμισε ο υπουργός και σημείωσε την βοήθεια της Εκκλησίας στα συσσίτια. Ανέφερε, ακόμη, ότι σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα όπου περισσότερα από 1000 άτομα θα εργαστούν στις μητροπόλεις. Για το θέμα των κοιμητηρίων ο υπουργός είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί μία οριστική λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ

Επίσης, λαμβάντας υπόψιν την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξεδόθη χθες απεφάσισε να αποστείλει τις σχετικές οδηγίες προς τους Σεβ. Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΔΙΣ ασχολήθηκε και με την  τεχνική της γιόγκα ως τρόπο αντιμετώπισης του άγχους, όπως προβάλλεται από τα ΜΜΕ , τονίζοντας ότι οι τεχνικές αυτές τυγχάνουν απολύτως ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχουν καμμία θέση στην ζωή των Χριστιανών.  Επίσης, συστήνει την αποχή από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions, επειδή δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα. Τέλος αναφέρεται και στην νέα προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης- Η δωρεά ύψους 40.000 ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη θωράκιση του Έβρου

«Ο σύνδεσμος Εκκλησίας- Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ παλιός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη ημέρα της ΔΙΣ- Η επίσημη ανακοίνωση

Απάντηση για τις «Μπίζνες» του Αρχιεπισκόπου από τη ΔΙΣ

Επί τάπητος το θέμα των Κοιμητηρίων

«Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει»

Η ΔΙΣ για τις αιρέσεις εν μέσω πανδημίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων