29/09/2020 29/09/2020 Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες, 28 Σεπτεμβρίου 2020, η ιερά και σεβάσμιος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Ισαάκ του Σύρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρική ιερά αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Νάπας κατά την οποία...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 11:10

Εορτάστηκε ο Όσιος Ισαάκ ο Σύρος στη Λεμεσό

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Ισαάκ ο Σύρος στη Λεμεσό

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες, 28 Σεπτεμβρίου 2020, η ιερά και σεβάσμιος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Ισαάκ του Σύρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρική ιερά αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Νάπας κατά την οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος, Αρχιμ. Ισαάκ,  συλλειτουργούντων ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος δεν είχε καθορισμένη ημερομηνία εορτασμού στο ελληνορθόδοξο ημερολόγιο. Συνηθιζόταν να μνημονεύεται το όνομα του στις 28 Ιανουαρίου μαζί με τον άλλο μεγάλο Σύρο πατέρα της Εκκλησίας, τον όσιο Εφραίμ.

Ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια και με πρωτοβουλία του οσίου γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, ο οποίος ευλαβείτο πολύ τον όσιο Ισαάκ, συντάχθηκε η ακολουθία του και επελέγη η 28η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της οσιακής μνήμης του.

Μάλιστα, χτίστηκε στο Άγιον Όρος και ο πρώτος ναός του Οσίου, σε κελί μοναχού της συνοδείας του γέροντος Παϊσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων