23/05/2024 24/05/2024 Την προσοχή των πιστών «προς αποφυγή πνευματικής ή άλλης βλάβης» εφιστά το Γραφείο κατά των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, αναφορικά με φήμες για τον ερχομό της «Γερόντισσας Άννας» από τον Γέρακα Ξάνθης στην Πάφο τις προσεχείς ημέρες. Με ανακοίνωση της ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι η «εν λόγω ρασοφορούσα δεν αποτελεί μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
23 Μαΐου, 2024 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 15:58

Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου εφιστά την προσοχή για τον ερχομό της «Γερόντισσας Άννας»

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου εφιστά την προσοχή για τον ερχομό της «Γερόντισσας Άννας»

Την προσοχή των πιστών «προς αποφυγή πνευματικής ή άλλης βλάβης» εφιστά το Γραφείο κατά των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, αναφορικά με φήμες για τον ερχομό της «Γερόντισσας Άννας» από τον Γέρακα Ξάνθης στην Πάφο τις προσεχείς ημέρες.

Με ανακοίνωση της ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι η «εν λόγω ρασοφορούσα δεν αποτελεί μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και ως εκ τούτου δεν έχει καμία άδεια να ασκήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στη Μητρόπολή μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου κατά των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου:

Λαμβάνοντας υπόψη φήμες για τον ερχομό της αυτοαποκαλούμενης “γερόντισσας Άννας” από τον Γέρακα Ξάνθης στην Πάφο τις προσεχείς ημέρες, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας ότι η εν λόγω ρασοφορούσα δεν αποτελεί μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και ως εκ τούτου δεν έχει καμία άδεια να ασκήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στη Μητρόπολή μας.

Σε κάθε περίπτωση εφιστούμε την προσοχή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας προς αποφυγή πνευματικής ή άλλης βλάβης.

Γενικώς όσον αφορά την έλευση και την δράση περιστασιακά διαφόρων ρασοφόρων δήθεν ιερέων, μοναχών και μοναζουσών εντός των ορίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ότι ουδείς μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε εκκλησιαστική δραστηριότητα στη Μητρόπολή μας, πχ ιεροπραξία, κατηχητική ομιλία, έρανο κτλ χωρίς την έγγραφη άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων