23/01/2019 23/01/2019 Ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στο κάστρο της Κορώνης ξαναγεννιέται μετά από την μεγάλη καταστροφή που υπέστη από πυρκαγιά και σύντομα αναμένεται να ξαναλειτουργήσει. Σε ανάρτησή του στο Facebook o Δήμαρχος Πύλου και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρει “Από την πρώτη στιγμή βάλαμε στόχο την ανακατασκευή του και τα καταφέραμε...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Κορώνης
23 Ιανουαρίου, 2019 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2019 - 8:50

“Ξαναγιεννέται” ο Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κορώνης

Διαδώστε:
“Ξαναγιεννέται” ο Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κορώνης

Ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στο κάστρο της Κορώνης ξαναγεννιέται μετά από την μεγάλη καταστροφή που υπέστη από πυρκαγιά και σύντομα αναμένεται να ξαναλειτουργήσει.


Σε ανάρτησή του στο Facebook o Δήμαρχος Πύλου και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρει “Από την πρώτη στιγμή βάλαμε στόχο την ανακατασκευή του και τα καταφέραμε . Οφείλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Καλτσίδη για την μεγάλη χορηγία της , όπου καλύπτει όλα τα έξοδα ανακατασκευής , το σύλλογο φίλων κάστρου Κορώνης για την στήριξη ,τους εθελοντές Εργατοτεχνίτες και φυσικά την Μητρόπολη Μεσσηνιας για την Μελέτη του έργου”.


Υπενθυμίζεταθ ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κορώνη καταστράφηκε ολοκληρωτικά από πυρκαγιά την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012. Από το ναό κατέρρευσε και η στέγη και απέμειναν μόνο οι τοίχοι και το τσιμεντένιο τέμπλο.


Ο κοιμητηριακός ναός του Αγίου Χαραλάμπους, κτίσμα του 16ου αιώνα, βρίσκεται μέσα στο Ενετικό κάστρο της Κορώνης –ένα από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής- απέναντι από το γυναικείο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Ο ναός έχει μακρά ιστορία. Ήταν το κτίριο που οι καθολικοί μαχητές Βενετσιάνοι τιμούσαν ως «Άγιο Ρωκ», σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη λύτρωση της πόλης από την πανώλη που τη ρήμαζε από το 1689 μέχρι το 1698. Το γεγονός μαρτυρεί μια μαρμάρινη πλάκα του Φρ. Μοροζίνη (1689) εντοιχισμένη στο εσωτερικό του γυναικωνίτη. Αλλά και αυτός ο ναός ήταν χτισμένος, σύμφωνα με τους ντόπιους, πάνω στον αρχαίο ναό του Δρύοπα, γενάρχη των Δωριέων, τον οποίον θεωρούσαν υιό του Απόλλωνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων