15/08/2020 15/08/2020 Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας, τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και λόγω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, οι πιστοί τίμησαν την Παναγία, με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας.      Οι εορτασμοί φέτος δεν είχαν λιτανείες και πανηγυρικές εκδηλώσεις, οι πιστοί (στην πλειοψηφία τους) προσέρχονταν...
15 Αυγούστου, 2020 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 22:40

Δεκαπενταύγουστος 2020: Ένας ξεχωριστός εορτασμός εν μέσω πανδημίας και τουρκικών προκλήσεων

Διαδώστε:
Δεκαπενταύγουστος 2020: Ένας ξεχωριστός εορτασμός εν μέσω πανδημίας και τουρκικών προκλήσεων

Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας, τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και λόγω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, οι πιστοί τίμησαν την Παναγία, με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας.

 

 

Οι εορτασμοί φέτος δεν είχαν λιτανείες και πανηγυρικές εκδηλώσεις, οι πιστοί (στην πλειοψηφία τους) προσέρχονταν στους ναούς με μάσκες, ενώ τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας και ο ανώτερος αριθμός πιστών ανά ναό.

Στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός ούτε έξω από τους ναούς, με τον κόσμο να αναμένει καρτερικά προκειμένου να προσκυνήσει.

 

 

ΠΑΡΟΣ- ΤΗΝΟΣ: Η Κοίμηση της Θεοτόκου σε καιρό πανδημίας

 

Οι δηλώσεις τόσο από τους Ιεράρχες όσο και από τους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας συνέκλιναν σε μηνύματα ομοψυχίας και ενότητας τις δύσκολες αυτές ώρες, με τις προσευχές όλων μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Παναγία της Αγιάσου

Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα «δεν μας πτοούν», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου:

“Σήμερα που βρίσκομαι στη Λέσβο, με τις τόσες εκκλησιές της Παναγίας, σκέφτομαι πόσο πλούσιος είναι ο συναισθηματικός δεσμός που ανέπτυξε ο λαός μας με το πρόσωπό της, δίνοντάς της πεντακόσια σχεδόν ποιητικά προσωνύμια. Πόσο την αγάπησε, πόσο όμορφα την ύμνησε, πόσο συχνά προσέτρεξε στη μέριμνα και τη συνδρομή της. Βαθιά ριζωμένη στην εθνική και πνευματική μας παράδοση από την εποχή του Βυζαντίου, δεν ήταν μόνο η καταφυγή και η αγία σκέπη, αλλά και η Υπέρμαχος Στρατηγός που ενέπνεε σθένος, ενότητα και ομοψυχία στις δύσκολες ώρες. Σθένος, ενότητα και ομοψυχία που χρειαζόμαστε σήμερα, απέναντι στις δοκιμασίες της πανδημίας και της οικονομικής ανασφάλειας. Απέναντι, ιδίως, στην απειλή και αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική ηγεσία” υπογράμμισε.

H Υπέρμαχος Στρατηγός εμπνέει σθένος στις δύσκολες ώρες

 

 

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων ο πρωθυπουργός

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ» τονίζει στο μήνυμά του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για «την επόμενη μέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή όλων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι υποδεχόμαστε αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο «μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

«Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας»

 

 

Στην Ίμβρο ο Παναγιώτατος

Στην γενέτειρά του Ίμβρο ιερούργησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία βρίσκεται από την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Ο Παναγιώτατος μίλησε για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι και εκείνος προσκύνησε τον άδειο τάφο της Παναγίας όταν επισκέφτηκε την Γεσθημανή ενώ σημείωσε ότι ο Ευαγγελιστής Λουκάς απεικόνισαν την Παναγία με σημαντικότερη την Παναγία την Οδηγήτρια.

 

 

“Σαν τη βροχούλα και όχι σαν τις θύελλες”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης, που βρίσκεται στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας.

“Τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια μας έχουν κάνει να αγανακτούμε εσωτερικά, έστω κι αν κάνουμε υπομονή και δεν εκδηλωνόμαστε προς τα έξω. Είμαστε κουρασμένοι οι Έλληνες, Πάρα πολύ και για πολλά πράγματα. Και στην Εκκλησία και στους ιερείς και στους Ταγούς της Εκκλησίας δεν επιτρέπονται τα λόγια και οι φανφάρες και οι επιδείξεις αλλά το ουσιαστικό έργο. Σαν τη βροχούλα που βρέχει σιγά σιγά και ποτίζει και όχι σαν τις θύελλες που έρχονται και κάνουν τις καταστροφές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος

Αρχιεπ. Αθηνών: Μέσα στον καθένα μας είναι η Παναγία και η Εύα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Η Κοίμησις της Θεοτόκου από άκρη σε άκρη της Ελλάδας:

 

Ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου στο Πρακτορείο Ορθοδοξία

Πανηγύρισε η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

«Στα δύσκολα που θα περάσουμε, να ακουμπήσουμε στην Παναγία»

Κερκύρας Νεκτάριος: «Η Παναγία είναι ο πνευματικός μαγνήτης»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας»

ΚΥΘΝΟΣ: Χαρά Θεού στην Παναγία την Κανάλα

Σερρών Θεολόγος: «Η Παναγία είναι ο πρώτος καρπός του μεγάλου θαύματος»

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Της Παναγιάς στην Αστυπάλαια ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Δια της Θεοτόκου ο θάνατος μετατράπηκε από τέρμα σε διάβαση

Πανηγύρισε και η Φανερωμένη στη Ζάκυνθο

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Τι όμορφη Παναγιά!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων