30/12/2020 30/12/2020 Τους ανθρώπους που χάθηκαν από τον ισχυρό σεισμό το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου θρηνεί η Κροατία.  Ο Σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κροατία είναι έτοιμη να αποστείλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 12:02

Η Κροατία μετρά τις πληγές της

Διαδώστε:
Η Κροατία μετρά τις πληγές της

Τους ανθρώπους που χάθηκαν από τον ισχυρό σεισμό το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου θρηνεί η Κροατία. 

Ο Σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κροατία είναι έτοιμη να αποστείλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προέκυψαν από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί όμως και σε ναούς καθώς, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας, πολλοί από αυτούς έχουν καταστραφεί και αρκετοί έχουν υποστεί φθορές αρκετοί Ιερείς με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν ακόμα και τις οικείες τους καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες. Μάλιστα, η σορός ενός άνδρα βρέθηκε στα χαλάσματα της εκκλησίας του αγίου Νικολάου στο χωριό Ζάζινα.

Ακολούθησαν και μετασεισμοί

Δύο μετασεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στην κεντρική Κροατία, μία ημέρα αφού ισχυρή δόνηση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνοικίες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), δύο σεισμοί μεγέθους 4,8 και 4,7 βαθμών σημειώθηκαν στην πόλη Σίσακ, νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ, μέσα σε λίγα λεπτά μετά τις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδας). Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Μήνυμα αλληλεγγύης από την χώρα μας

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα θύματα του σεισμού, που έπληξε την χώρα του, και ευχήθηκε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Τη συμπαράστασή του στον λαό της Κροατίας μετά τον χθεσινό σεισμό εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλώνει επίσης πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί να προσφέρει βοήθεια. «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους της Κροατίας που αντιμετωπίζουν τα επακόλουθα του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μας είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον λαό της Κροατίας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια, εξέφρασε στον Κροάτη ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κροατία: 7 νεκροί και κατεστραμένοι Ναοί από τον σεισμό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων