08/11/2020 08/11/2020 Στον Ιερό Ναό Οσίας Ματρώνης στο Καρλόβασι της Σάμου μετά την καταστροφή από το φονικό σεισμό που έπληξε το νησί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έπρεπε να γίνει η αποκαθήλωση των Ιερών Εικόνων και η αφαίρεση από τον Ιερό Ναό των κειμηλίων του λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη. Για το λόγο αυτό, 175 χρόνια μετά...
08 Νοεμβρίου, 2020 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2020 - 9:16

Συνεχίζεται η διάσωση των ιερών κειμηλίων στη Σάμο

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η διάσωση των ιερών κειμηλίων στη Σάμο

Στον Ιερό Ναό Οσίας Ματρώνης στο Καρλόβασι της Σάμου μετά την καταστροφή από το φονικό σεισμό που έπληξε το νησί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έπρεπε να γίνει η αποκαθήλωση των Ιερών Εικόνων και η αφαίρεση από τον Ιερό Ναό των κειμηλίων του λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη. Για το λόγο αυτό, 175 χρόνια μετά την ανέγερση του Ναού, το 1845, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Σάμου μαζί με τους καταδρομείς του 4ου ΕΤΕΘ ανέλαβαν το έργο αυτό. 

Το έργο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλα τα Ιερά κειμήλια φυλάχθηκαν ασφαλώς, περιμένοντας την μέρα που θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους. Το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό, συνεχίζεται με μεγαλύτερη δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι στη ραδιοφωνική εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος μίλησε για την πληγείσα, από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, Σάμο, και ιδιαιτέρως για τους ναούς και τις μονές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Ακούστε το απόσπασμα του Μητροπολίτη Σάμου πατώντας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της Ομάδας Διάσωσης που δημοσιεύει το samos24.gr: 

 

Δείτε ακόμα: 

ΣΑΜΟΣ: Περισώζοντας τα ιερά στα συντρίμια των εκκλησιών

Σάμος: Βίντεο από drone με την μισογκρεμισμένη Κοίμηση της Θεοτόκου

Η πολιτιστική Κληρονομιά της Σάμου, πτώχευσε!

«Η καρδιά μας όμως οδυνάται για την απώλεια των δύο μαθητών»

«Οι σκέψεις όλων βρίσκονται στους ανθρώπους που δοκιμάζονται»

Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου 17χρονου

Σάμος και Σμύρνη θρηνούν τα θύματα του φονικού σεισμού – Οδύνη για τον χαμό των δυο μαθητών στο Βαθύ από Εκκλησία και Πολιτεία

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο – Δύο νεκρά παιδιά στο Βαθύ – Κατέρρευσε τμήμα της εκκλησίας στο Καρλόβασι

Σμύρνη: Κατέρρευσαν κτήρια – Μίνι τσουνάμι – 12 νεκροί

Βίντεο – Η στιγμή που καταρρέει κτήριο στη Σμύρνη

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Ανεπανόρθωτες καταστροφές στον Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων