25/05/2024 28/05/2024 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια Ντέιβιντ Γκιρ συνοδευόμενος από συνεργάτες του.   Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Μονής και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο αυτής Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο....
25 Μαΐου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 23:00

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι ο Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι ο Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια Ντέιβιντ Γκιρ συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Μονής και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο αυτής Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου συζητήθηκε η γενικότερη κατάσταση του Χριστιανισμού καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζει η Εκκλησία στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Ο Ντέιβιντ Γκιρ εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο για τις φιλανθρωπικές του προσφορές στην κοινωνία, ευχόμενος παράλληλα να συνεχίσει με επιτυχία το ποιμαντικό έργο που επιτελεί. Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψή του.

 

Μετά τη συνάντηση ο Πρέσβης και η συνοδεία του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη της Μονής, όπου θαύμασαν μερικά από τα σπάνια χειρόγραφα και εξερεύνησαν την εκτενή συλλογή βιβλίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων