16/09/2020 16/09/2020 Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα κατά το βυζαντινό τυπικό η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γεωργιανής του Παγγαίου. Το Εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 11:49

Με ευλάβεια οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό στην Γεωργιανή Παγγαίου

Διαδώστε:
Με ευλάβεια οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό στην Γεωργιανή Παγγαίου

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα κατά το βυζαντινό τυπικό η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γεωργιανής του Παγγαίου.

Το Εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Παπαδάκη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον. Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού πέριξ του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή πλήθους πιστών κατοίκων της περιοχής.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε ψάλλων από του θρόνου τις αργές Καταβασίες «Σταυρόν χαράξας…» και τέλεσε εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία στον εν λόγω Ιερό Ναό, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου.

Κατά το Ασματικό Τρισάγιο της Δοξολογίας έλαβε χώρα η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού υπό του Πρωτοσυγκέλλου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Τίμιο Σταυρό.

Το εκκλησίασμα στις ως άνω ακολουθίες, με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων