01/04/2019 01/04/2019 Στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος πραγματοποιήθηκε σήμερα πνευματική ομιλία από τον π. Νίκωνα από την Ιερά Σκήτη Ξενοφώντος με θέμα τη νηστεία. Τον Γέροντα Νικωνα προσφώνησε ο π. Αλέξιος Παπαστεργίου, προϊστάμενος του ιερού ναού, σημειώνοντας τη διακονία που επιτελούν οι αγιορείτες μοναχοί που εξέρχονται από το Άγιον Ορος για να προσφέρουν στους αδελφούς εν...
01 Απριλίου, 2019 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2019 - 19:07

π. Νίκων Αγιορείτης “Η νηστεία βοηθά να ξεφύγουμε από τα άχρηστα”

Διαδώστε:
π. Νίκων Αγιορείτης “Η νηστεία βοηθά να ξεφύγουμε από τα άχρηστα”

Στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος πραγματοποιήθηκε σήμερα πνευματική ομιλία από τον π. Νίκωνα από την Ιερά Σκήτη Ξενοφώντος με θέμα τη νηστεία. Τον Γέροντα Νικωνα προσφώνησε ο π. Αλέξιος Παπαστεργίου, προϊστάμενος του ιερού ναού, σημειώνοντας τη διακονία που επιτελούν οι αγιορείτες μοναχοί που εξέρχονται από το Άγιον Ορος για να προσφέρουν στους αδελφούς εν τω κόσμω. Πολλοί πιστοί παρευρέθηκαν για να ακούσουν την ομιλία και να αντλήσουν πνευματική οφέλεια για τη Μ. Τεσσαρακοστή.

”Η νηστεία μας βοηθά να ξεφύγουμε από τα άχρηστα και νά στραφούμε στα χρήσιμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νικών, ενώ αλλού θύμισε το λόγο του Μ. Βασιλείου ότι η νηστεία είναι της ίδιας ηλικίας με το ανθρώπινο γένος, λόγω της πτώσης των Πρωτοπλάστων. Θα ξεκινήσουμε απο την υλική για να φτάσουμε και στην πνευματική” κατέληξε ο π. Νίκων.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλειος Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων