26/01/2020 26/01/2020 Το εσπέρας της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», διευρυμένη Σύναξη παρουσία των Ιερέων Προϊσταμένων και των νεοδιοριζόμενων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως Λαγκαδά,...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 20:49

Διευρυμένη Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Διευρυμένη Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Το εσπέρας της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», διευρυμένη Σύναξη παρουσία των Ιερέων Προϊσταμένων και των νεοδιοριζόμενων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, για την επερχόμενη χρονική περίοδο 2020-2022, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3977/1858/05.09.2019 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και κατόπιν της υπ’ αριθμ. 29/20.12.2019 αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, εις τους οποίους στο τέλος επιδόθηκαν και τα σχετικά Διοριστήρια Γράμματα.

 

 

 

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, καλωσόρισε τους νέους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους συγχαίροντας τους για τον διορισμό, ευχόμενος προς όλους μία δημιουργική και ευλογημένη θητεία μέσα από το ιδιαίτερο και τιμητικό αξίωμα και πάντοτε προς όφελος του πληρώματος της Αγίας μας Εκκλησίας.

Εν συνεχεία έκανε λόγο για την σημασία της Διοικήσεως μίας Ενορίας και τις διάφορες ευθύνες που αναλαμβάνουν όλα τα μέλη της μέσα σ’ αυτήν, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση δεν πρέπει να είναι μία υπόθεση προσωπική, αλλά όλοι θα πρέπει να εργάζονται με φιλότιμο, ζήλο και αγάπη, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και Ιερατικό Προϊστάμενο της εκάστοτε ενορίας, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, καθώς επίσης η Διοίκηση θα πρέπει να γίνεται πάντοτε σύμφωνα με τον Νόμο και τις Κανονικές Διατάξεις που ορίζονται.

Η κάθε Ενορία και ο κάθε Ιερός Ναός θα πρέπει να είναι μία Κυψέλη Πνευματικής Ανθοφορίας, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλία του προς άμεσους συνεργάτες του ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι το κάθε έργο ή οποιαδήποτε εκκλησιαστική δράση θα πρέπει να επιτελείται πάντοτε για το καλό του τόπου, του λαού και της διατήρησεως των παραδόσεων μας.

Καταλήγοντας παρουσίασε εν συντομία όλο το Ποιμαντικό, Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Επιμορφωτικό έργο που πραγματοποιείται στην Μητρόπολη, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα των Επιτρόπων, ότι τόσο ό ίδιος όσο και το προσωπικό των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως είναι συνεχώς κοντά και δίπλα τους για οτιδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει είτε προσωπικό, είτε στις ενορίες που διακονούν.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων