01/04/2023 01/04/2023 Η αποπεράτωση του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στη συνοικία της Χαραυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του ανεγειρόμενου ναού...
01 Απριλίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2023 - 19:49

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε σύσκεψη για την αποπεράτωση της Αγίας Σοφίας Χαραυγής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε σύσκεψη για την αποπεράτωση της Αγίας Σοφίας Χαραυγής

Η αποπεράτωση του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στη συνοικία της Χαραυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του ανεγειρόμενου ναού π. Βαρθολομαίος μαζί με την ερανική και εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για την πορεία των μέχρι τούδε εργασιών, ενώ ο Περιφερειάρχης ζήτησε να έχει άμεσα την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού των εναπομενουσών εργασιών για να συμβάλει η Περιφέρεια στην αποπεράτωση του ναού, για την οποία, όπως είπε, έχει δεσμευτεί προσωπικά.

Ο βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στην πραγματοποίηση της σύσκεψης που ο ίδιος ζήτησε μετά το αίτημα που του διατυπώθηκε από μέλη της ερανικής επιτροπής -στο περιθώριο της εκδήλωσης των κατηχητικών της ενορίας της Αγίας Σοφίας την προηγούμενη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδήλωση παρουσίασης του τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στις 12 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από πρωτοβουλία του επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε ανακοινώσει την βούλησή του να ενισχύσει η Περιφέρεια την ολοκλήρωση των έργων αποπεράτωσης του περικαλλούς ναού της Αγίας Σοφίας στη συνοικία της Χαραυγής.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω ως βουλευτής του νομού, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά δημόσια τον φίλο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την αναστήλωση και τη συντήρηση θρησκευτικών μνημείων σε όλη την Θεσσαλία, αλλά και για την ανέγερση νέων, όπως ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην πόλη μας, που μάρτυρα πόσο βαθύ είναι το αποτύπωμα της Αγιάς Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, καθώς και στις μέρες μας χτίζονται ναοί αφιερωμένοι στη Σοφία του Θεού.

Όπως, επίσης, να ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία τον υπερδραστήριο μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο. Εκκλησία και Πολιτεία πορευόμαστε μαζί, υπηρετώντας το κοινό καλό, καθώς ελληνισμός και ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων