21/03/2023 21/03/2023 Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής Γ’ Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βασιλική Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου υπό του  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, του εφημερίου του Ιερού Ναού Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Φυτσιλή και του ευλαβεστάτου διακόνου π. Βασιλείου Μαγκανάκη....
21 Μαρτίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 13:53

Χειροθεσία Αναγνώστη από τον Μητροπολίτη Λευκάδος

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστη από τον Μητροπολίτη Λευκάδος

Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής Γ’ Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βασιλική Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου υπό του  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, του εφημερίου του Ιερού Ναού Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Φυτσιλή και του ευλαβεστάτου διακόνου π. Βασιλείου Μαγκανάκη.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, η Ακολουθία της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου η χειροθεσία εις Αναγνώστη του Γερασίμου Γκαναβία, ενός ενάρετου νεαρού, ο οποίος επί σειρά ετών διακονεί την Ενορία Βασιλικής.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο και τη σπουδαιότητα του κατώτερου βαθμού του Αναγνώστου στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και των τριών βαθμών της Ιερωσύνης παροτρύνοντας τους νέους να διακονούν ανιδιοτελώς και με αγάπη τις ενορίες τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων