23/04/2020 23/04/2020 Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ΜητροπολιτικόΙερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. «Τιμούμε σήμερα, υπογράμμισε με έκδηλο ενθουσιασμό, ο Σεβασμιώτατος, τη μνήμη του Καππαδόκου Αγίου που είναι ο πολιούχος και...
23 Απριλίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2020 - 16:08

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας στον Άγιο Γεώργιο στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας στον Άγιο Γεώργιο στη Νεάπολη

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ΜητροπολιτικόΙερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

«Τιμούμε σήμερα, υπογράμμισε με έκδηλο ενθουσιασμό, ο Σεβασμιώτατος, τη μνήμη του Καππαδόκου Αγίου που είναι ο πολιούχος και προστάτης της Μητρόπολής μας, της Τοπικής μας Εκκλησίας. Η Εκκλησία του Χριστού, μέσα στους αιώνες, πορεύεται μνημονεύοντας και προσκομίζοντας. Ένα«νέφος» μαρτύρων, κατά το λόγιο του Αποστόλου Παύλου, ως καθοδηγούσα νεφέλητην οδηγεί και συγχρόνως την «σκεπάζει». Από το αίμα αυτών των μαρτύρων,ποτίστηκε το δένδρο της Εκκλησίας και έφερε πολύχυμους καρπούς. Και σήμερα,όπως πάντα, η Εκκλησία διαβιοίμέσα σ’ έναν κόσμο που αρνείται τη δύναμητης πίστης, που προβάλλει νέες μορφές ειδώλων, που προτείνει τη λατρεία των κτισμάτων αντί του Κτίστου, που διώκει όσους δεν «κάμπτουν γόνυ τω Βάαλ».

Η Ανάσταση του Χριστού, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστης μας .

Τώρα και εις τους αιώνες ζει Κύριος ο Θεός!

Η Εκκλησία είναι ζώσα όσο μνημονεύει, κοινωνεί το Άχραντο σώμα και Αίμα του Χριστού. Για τούτο σάς παρακαλώ και σάς προτρέπω έχετε το νου σας: να ναι οι καρδιές σας ανοικτές, για να αναγνωρίσετε το πρόσωπο του αναστημένου Χριστού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων