03/02/2022 03/02/2022 Επί τη μεγάλη δεσποτο-θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στον Πειραιά. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και παρευρέθησαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, λαμπρύνοντας την εορτή. Μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην θεολογική σημασία της...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 16:06

H εορτή της Υπαπαντής στον Πειραιά

Διαδώστε:
H εορτή της Υπαπαντής στον Πειραιά

Επί τη μεγάλη δεσποτο-θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στον Πειραιά. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και παρευρέθησαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, λαμπρύνοντας την εορτή. Μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην θεολογική σημασία της εορτής, η οποία επηρεάζει την σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και τον προσωπικό αγώνα του κάθε Χριστιανού. Το ευφρόσυνο κλίμα της εορτής επέτεινε η εύμολπη απόδοση των τροπαρίων της εορτής από τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευάγγελο Σφακιανάκη και λαμπαδάριο Πέτρο Παντελιδή.

Την επομένη το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα ιερά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την εορτή της Υπαπαντής, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου της οποίας περίπυστη εικόνα είναι αποθησαυρισμένη στο ναό και φέρει την επωνυμία της Γαλακτοτροφούσης.

Στον μεθέορτο εσπερινό τελέσθηκε η ακολουθία του Κτητορικού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως τον προσώπων που ανήγειραν τον περικαλλή αυτό ναό, ενώ την επομένη 3η Φεβρουαρίου τελέσθηκε η σύναξη των Αγίων Συμεών του Θεοδόχου και Άννης της προφήτιδος ως καταλυτική ακολουθία της όλης πανηγύρεως. Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο των κτητόρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων