29/11/2022 29/11/2022 Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της Ενορίας Αρχοντικής της Μητροπόλεώς, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 14:37

Για πρώτη φορά στην ενορία Αρχοντικής ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Για πρώτη φορά στην ενορία Αρχοντικής ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της Ενορίας Αρχοντικής της Μητροπόλεώς, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη στην Ενορία αυτή και συνεχάρη τον καλό Εφημέριό της, Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γαλεράκη, πολύτιμο συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεώς και Διευθυντή στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Μητροπόλεως.

Ο Επίσκοπoς ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για την καρδιακή συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία.

Από την πλευρά του, ο Εφημέριος π. Γεώργιος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Πρόδρομο με θερμούς λόγους και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας ένα ζεύγος Αρχιερατικών Δικηροτρικήρων. Επίσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχοντικής προσέφερε στον Μητροπολίτης μας καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αρχοντικής, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους ανθρώπους και στη συνέχεια πλούσια τράπεζα στην οικία του κ. Πλαστήρα Βοσκάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων