28/12/2020 28/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Άνω Χώρα Σύμης για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου όπου εόρταζε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Μακρής ο οποίος και συλλειτούργησε ενώ συλλειτουργοί...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 20:04

Τίμησαν τον Άγιο Στέφανο στη Σύμη

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Στέφανο στη Σύμη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Άνω Χώρα Σύμης για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου όπου εόρταζε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Μακρής ο οποίος και συλλειτούργησε ενώ συλλειτουργοί ήταν και ο π. Αντώνιος Μανιάς και ο Διάκονος π. Γεώργιος  Κακακιός. 

Ο Άγιος Στέφανος, ήταν ένας εκ των επτά Διακόνων, τους οποίους εξέλεξαν και χειροτόνησαν οι Άγιοι Απόστολοι, για να αναλάβουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της πρώτης Εκκλησίας. Παράλληλα ο Στέφανος είχε αφιερώσει την ζωή του και στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και για την προσφορά και τις αρετές του έλαβε το χάρισμα της θαυματουργίας. Με αυτό θεράπευε ασθενείς και απεδείκνυε τη δύναμη του Χριστού. Με τη άρτια θεολογική του κατάρτιση ανέτρεπε τις κακοδοξίες των Ιουδαίων περί του Θεανδρικού Προσώπου του Χριστού, προκαλώντας την οργή και τον φθόνο τους.

Έτσι τον συκοφάντησαν και τον οδήγησαν σε απολογία ενώπιον του Μεγάλου Συνεδρίου. Όταν ο Άγιος Στέφανος απολογήθηκε κατατρόπωσε το Συνέδριο και τους αρχιερείς, προκαλώντας την οργή τους, που οδήγησε στην καταδίκη του. Έπειτα από την μνημειώδη απολογία του, που περιγράφεται από τον Ευαγγελιστή Λουκά στο Βιβλίο των Πράξεων, οι Ιουδαίοι τον έσυραν έξω της Πόλεως και τον θανάτωσαν διά λιθοβολισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων