09/03/2023 09/03/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο και τον Διάκονό του. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την συνευχητική παρουσία όλων των Εφημερίων της Μυκόνου και...
09 Μαρτίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 16:08

Η ιερά μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα στη χώρα της Μυκόνου

Διαδώστε:
Η ιερά μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα στη χώρα της Μυκόνου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο και τον Διάκονό του.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την συνευχητική παρουσία όλων των Εφημερίων της Μυκόνου και με την παρουσία των μαθητών δύο Τάξεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνοδευομένων από τη Διευθύντρια κα Αγγελόπουλου και διδασκάλους του Σχολείου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Μυκονίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών, προς τους οποίους απηύθυνε νουθεσίες και λόγους πατρικής αγάπης, ανεφέρθη στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Τεσσαράκοντα, και επεκαλέσθη το του Αριστοτέλους “ανδρείος ο περί τον θάνατον αδεής”, (Ηθικά Νικομάχεια), είναι γενναίος, δηλαδή, όποιος δεν φοβάται τον θἀνατο, και τόνισε ότι οι Άγιοι Τεσαράκοντα βάδισαν άφοβοι και με θάρρος προς τον θάνατο και έτσι κέρδισαν την αθανασία.

Απευθυνόμενος δε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ζήτησε να παραμένουν πιστοί στις αλήθειες της ορθής πίστεως και της ζωής και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και κάλεσε τους εκκλησιασθέντες να παραμείνουν ψυχικά ανδρείοι και γενναίοι, διότι, όπως αναφέρει ο Όμηρος “Θαρσαλέος ανήρ εν πάσιν αμείνων (Οδύσσεια η’ 51), ο θαρραλέος άνθρωπος, δηλαδή, υπερτερεί σε όλα.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τζανιδάκη, για την μέριμνά του προς τον ιστορικό αυτό Ναό και την προετοιμασία της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχωρεί σήμερα για την Κύθνο.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί Εκπαιδευτήρια του νησιού και το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Δρυοπίδος.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα πλεύσει προς τον Πειραιά και το Σάββατο, 11 Μαρίου, μέσω Λαυρίου θα μεταβεί στη νήσο Κέα.

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων