15/03/2019 15/03/2019 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής και με πολλή μεγάλη τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της των Τρικκαίων Εκκλησίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης». Δείτε ολόκληρη την Ακολουθία στο βίντεο που...
15 Μαρτίου, 2019 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2019 - 21:01

ΒΙΝΤΕΟ – Τρίκαλα: Ο Εσπερινός της Συγγνώμης

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Τρίκαλα: Ο Εσπερινός της Συγγνώμης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής και με πολλή μεγάλη τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της των Τρικκαίων Εκκλησίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης».

Δείτε ολόκληρη την Ακολουθία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Το απόγευμα στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» την οποία κόμισαν οι Ιερείς από τον ομώνυμο Ναό των Τρικάλων.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, τελέστηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Αποστόλου Κουκουμπάνη. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Παντελεήμων, προς τιμή του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων