03/02/2023 03/02/2023 O Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος από την Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου κ. Ιωάννα Κουτσογιάννη, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Σχολείου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου. Με την είσοδό του ο Σεβασμιώτατος στην αίθουσα απευθύνθηκε στους μαθητές δημιουργώντας...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 15:21

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου σε συνάντηση με το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου σε συνάντηση με το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου

O Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος από την Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου κ. Ιωάννα Κουτσογιάννη, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Σχολείου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου.

Με την είσοδό του ο Σεβασμιώτατος στην αίθουσα απευθύνθηκε στους μαθητές δημιουργώντας μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, με αναφορά στην δική του μαθητική ζωή, ανοίγοντας την διάθεση των παιδιών για επικοινωνία μαζί του.

Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας μίλησε στα παιδιά. Αναφέρθηκε στον Αμερικανό αναπτυξιακό ψυχολόγο και ψυχαναλυτή Έρικ Χόμπουργκερ Έρικσον, ο οποίος είναι γνωστός για την θεωρία της «ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης» των ανθρώπων. Έγινε δε διάσημος για την επινόηση της φράσης «κρίση ταυτότητας».

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε τα πέντε στάδια της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τον Έρικσον, σε κάθε στάδιο το άτομο διαπραγματεύεται μια «κρίση ταυτότητος», που λειτουργεί ως κομβικό σημείο στην ανάπτυξή του. Όταν η κρίση επιλύεται με επιτυχία, το άτομο είναι σε θέση να αναπτύξει την ψυχοκοινωνική ποιότητα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης. Αν δεν την επιλύσει, θα τον συνοδεύει στο επόμενο στάδιο.

Στην συνέχεια τόνισε στους μαθητές και τις μαθήτριες ότι πρέπει να χαίρονται στην ηλικία που βρίσκονται και να αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται, να αγαπούν την ζωή, να μην απογοητεύονται, να έχουν ελπίδα και εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού. Όταν υπάρχη «κρίσης ταυτότητας», να βρίσκουν τρόπο να την υπερβαίνουν με την ελπίδα ότι κάτι άλλο καλύτερο θα έλθη στην ζωή τους.

Η Διευθύντρια κ. Κουτσογιάννη ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή της, για τα ενισχυτικά λόγια που είπε στα παιδιά, αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον του για το Σχολείο, για τους μαθητές και καθηγητές του.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων