03/12/2021 03/12/2021 Στην επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου οι οποίοι αποδείχθηκαν, σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη, απειθείς στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τήρηση των αποφάσεών της σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας, επέβαλλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος. Ακόμη, ο Ποιμενάρχης επιφυλάσσεται για την χρήση...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 12:27

Πνευματικά επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου σε ιερείς

Διαδώστε:
Πνευματικά επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου σε ιερείς

Στην επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου οι οποίοι αποδείχθηκαν, σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη, απειθείς στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τήρηση των αποφάσεών της σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας, επέβαλλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

Ακόμη, ο Ποιμενάρχης επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει: 

Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων