17/09/2023 17/09/2023 Η σημερινή ημέρα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 αποτελεί μεγάλη ευλογία τόσο για την περιοχή του Ωρωπού και τους Μικρασιατικής καταγωγής κατοίκους της, όσο και για όλη την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, καθώς έλαβαν χώρα τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσσου (της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Γεωργίου...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 17:47

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Η σημερινή ημέρα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 αποτελεί μεγάλη ευλογία τόσο για την περιοχή του Ωρωπού και τους Μικρασιατικής καταγωγής κατοίκους της, όσο και για όλη την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, καθώς έλαβαν χώρα τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσσου (της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων Ωρωπού), τοπικού Αγίου της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε η Κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων στην προς Εγκαινιασμόν Αγία Τράπεζα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και κατόπιν Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου και τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Πεύκης – Μεταμορφώσεως και Εκάλης – Νέας Ερυθραίας και ιερέων της περιοχής.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε αναφορικά με την θεολογική σημασία και το τυπικό της τελετής των Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατικός Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εν συνεχεία η Τελετή των Εγκαινίων και η πρώτη Θεία Λειτουργία επί της νεοεγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένων από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αρχιμανδρίτου Μωυσέως, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κηφισιάς,Ωρωπού και ιερέων της περιοχής.
Την ώρα του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη.
Προ της Απολύσεως ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις Υπέρ Αναπαύσεως του εμπνευστού και πρωτεργάτου της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προικονήσσου, μακαριστού Προηγουμένου της Ι.Μ. Παρακλήτου Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Σακκά.
Την επιμέλεια των τριακοστών ένατων (39) Εγκαινίων είχαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης, π. Αθανάσιος Ντέτσικας, π. Ιάκωβος Χρόνης και οι κ.κ. Γεώργιος Κουκούτσης και Γεώργιος Αθανασόπουλος.
       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων