12/12/2022 12/12/2022 Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Σπυρίδωνος (κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης), συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο,...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 13:07

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Σπυρίδωνος (κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης), συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα στον οποίο ανατέθηκε η διακονία του θείου λόγου, και τους πατέρες του Ναού.

Στον θείο λόγο ο π. Ευστράτιος αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Σπυρίδωνος που αποτελεί τεράστια ευλογία και παρακαταθήκη επί δεκαοκτώ (18) αιώνες, αλλά και στην αξία της μορφώσεως, τόσο της υλικής, όσο και της πνευματικής.

 

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στον Όρθρο, και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Ντέτσικα, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής.

Στο κήρυγμά του ο π. Αθανάσιος με αφορμή την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην ζωή των Χριστιανών μέσα στον κόσμο, αλλά με την προοπτική της Ουρανίου Βασιλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων