19/02/2023 19/02/2023 Στα προΐμια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας. Την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας της Χριστιανικής Αδελφότητος ” Ἡ Ἁγία Εἰρήνη” Ἀμαρουσίου....
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 14:37

Κυριακή της Απόκρεω και μνήμη της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω και μνήμη της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Στα προΐμια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

Την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας της Χριστιανικής Αδελφότητος ” Ἡ Ἁγία Εἰρήνη” Ἀμαρουσίου.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στον βίο της Αγίας, όσο και στη θέση της γυναίκας στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία είναι ισότιμη με αυτή του ανδρός, αφορμόμενος από τη φράση «Γυναίκα ανδρεία» που αναφέρεται σε ένα από τα αναγνώσματα της εορτής. Τέλος συνεχάρη τα μέλη της Χριστινικής Αδελφότητος για το έργο τους, ενώ δεν δίστασε να το ταυτίσει με αυτό της Αγίας Φιλοθέης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων