19/02/2024 19/02/2024 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από την αδελφότητα της Ιερά Μονής, με πρώτο τον καθηγούμενο αυτής, Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε το θείο...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:25

Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο Μαρούσι

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο Μαρούσι

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από την αδελφότητα της Ιερά Μονής, με πρώτο τον καθηγούμενο αυτής, Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος τόσο στο βίο της εορταζούσης Αγίας Φιλοθέης, την σχέση της με την περιοχή (εξ ου και τα τοπωνύμια), η οποία συνορεύει με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καθώς επίσης και στη μακρόχρονη διαδικασία της αναστηλώσεως της Ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής, η οποία αποτελεί κτίσμα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

Δεν παρέλειψε επίσης, να ευχαριστήσει όλα εκείνα τα πρόσωπα τα οποία συνετέλεσαν καθοριστικά ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, ώστε να υπάρχει σήμερα η δυνατότητα, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, να τελούνται ιερές ακολουθίες προς τιμήν της Αγίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων