04/01/2021 04/01/2021 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2020 (Πρωτοχρονιά) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, η εις Διάκονον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Καλλινίκου (κατά κόσμον Γεωργίου) Τζαφέρη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου. Ο νέος Διάκονος κατάγεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου και...
04 Ιανουαρίου, 2021 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 14:27

Μητρ. Σάμου σε νέο κληρικό: “Να καταστείς άξιος της διακονίας του Χριστού”

Διαδώστε:
Μητρ. Σάμου σε νέο κληρικό: “Να καταστείς άξιος της διακονίας του Χριστού”

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2020 (Πρωτοχρονιά) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, η εις Διάκονον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Καλλινίκου (κατά κόσμον Γεωργίου) Τζαφέρη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου.

Ο νέος Διάκονος κατάγεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου και είναι γόνος της Ιερατικής οικογενείας του π. Νεκταρίου Τζαφέρη. Αφ’ εσπέρας με μια σεμνή τελετή ρασοευχής ενδύθηκε το μοναχικό τριβώνιο λαβών τον όνομα Καλλίνικος. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του στην Σάμο, σπούδασε τα ιερά γράμματα στην Εκκλησιαστική Σχολή του Αποστόλου Βαρναβα Κύπρου, ενώ μέλλει να συνεχίσει τις θεολογικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο.

Ο Σεβασμιώτατος λαβών αφορμήν από την καρδιακή προσφώνηση του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου, επαίνεσε την απόφασή του να ακολουθήσει την κλήση του Θεού και την αφ’ εαυτού του κλίση, ώστε να ενδυθεί το μοναχικό τριβώνιο και να αφιερωθεί στη διακονία του Θεού και του Λαού του. Τόνισε προς αυτόν την ανάγκη της ενδελεχούς λατρευτικής ζωής και της μελέτης της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, ώστε ως η κατά τον Μέγα Βασίλειον φίλεργη μέλισσα να καταστή ικανός και άξιος της διακονίας του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος Διάκονος π. Καλλίνικος, να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ως και πάντων των Κληρικών και λαικών Αδελφών, που συμμετείχαν στην χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστής «ἐν παντί συνιστῶν ἑαυτόν ὡς Θεοῦ Διάκονον» (Βλ. Β΄Κορ.στ΄4).

Σ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων