12/09/2022 12/09/2022 O Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, σε μήνυμά του προς τους μαθητές των σχολείων της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας τους εύχεται καλή χρονιά και τους ζητά να κλείσουν τα αυτιά τους στις αντίρροπες δυνάμεις που τους βομβαρδίζουν με σαγηνευτικά μηνύματα τα οποία έχουν στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς τους. Παράλληλα, ο ιεράρχης συμβουλεύει τους μαθητές...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 22:59

Σάμου Ευσέβιος προς μαθητές: Κλείστε τα αυτιά στις αντίρροπες δυνάμεις που αποδομούν την προσωπικότητά σας

Διαδώστε:
Σάμου Ευσέβιος προς μαθητές: Κλείστε τα αυτιά στις αντίρροπες δυνάμεις που αποδομούν την προσωπικότητά σας

O Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, σε μήνυμά του προς τους μαθητές των σχολείων της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας τους εύχεται καλή χρονιά και τους ζητά να κλείσουν τα αυτιά τους στις αντίρροπες δυνάμεις που τους βομβαρδίζουν με σαγηνευτικά μηνύματα τα οποία έχουν στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς τους.

Παράλληλα, ο ιεράρχης συμβουλεύει τους μαθητές ότι για την επιτυχή έκβαση του αγώνα για απόκτηση γνώσεων και ήθους χρειάζεται πάνω από όλα ελπίδα. «Η ελπίδα διδάσκεται στο σχολείο, που λέγεται Εκκλησία».

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιου προς τους μαθητές των σχολείων της μητροπολιτικής του περιφέρειας με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους

Αγαπητά μου παιδιά,

Με την χάρη του Θεού σήμερα αρχίζει η καινούργια σχολική χρονιά. Σήμερα αρχίζει ένας νέος προσωπικός αγώνας για την κατάκτηση της γνώσεως.

Στο ξεκίνημα σας αυτό απαιτείται να επιδείξετε ζήλο για μάθηση, δύναμη ανυπέρβλητη, επιμονή διαρκή, υπομονή αστείρευτη. Κλείστε τα αυτιά σας στις αντίρροπες δυνάμεις, που σας βομβαρδίζουν με τα σαγηνευτικά μηνύματά τους και με σκοπό την αποδόμηση της προσωπικότητάς σας, την μαθησιακή σας αποτυχία.

Για την επιτυχή έκβαση του αγώνα για απόκτηση γνώσεων και ήθους χρειάζεται πάνω από όλα ελπίδα. Η ελπίδα διδάσκεται στο σχολείο, που λέγεται Εκκλησία. Στην φιλόστοργη μητέρα μας Εκκλησία, υπάρχει ο Μοναδικός Χορηγός της αστείρευτης και ακατανίκητης ελπίδας, που είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Εκείνος μας βεβαιώνει με την αγάπη Του, μας στηρίζει στον αγώνα μας, μας οδηγεί αλάθητα να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια, κι αν σκοντάψουμε στέκεται δίπλα μας και μας αναμένει με απλωμένο το χέρι να μας βοηθήσει. Η παρουσία Του μέσα μας είναι απαραίτητη και αναντικατάστατη.

Εμπιστευθείτε το Χριστό. Αποκτήστε ζωντανή, προσωπική σχέση μαζί Του, αφήστε το χέρι σας στην ανοικτή παλάμη Του και να είσθε βέβαιοι, ότι η εμπειρία του Χριστού μέσα στην καρδιά σας, θα σας δώσει την πραγματική ελευθερία. Η νίκη θα είναι δική σας. Σας το εύχομαι ολόψυχα. Επίσης εύχομαι και παρακαλώ τον Κύριο να ευλογήσει και τους σεβαστούς δασκάλους και καθηγητές σας και τους αγαπητούς γονείς σας και να τους δωρίζει δύναμη για την ευόδωση του δύσκολου έργου τους.

Καλή χρονιά λοιπόν!

Ευλογημένη, δημιουργική, χαρούμενη, ειρηνική.

Με πατρική αγάπη

Ο Επίσκοπός σας

†Ο ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων