29/10/2020 29/10/2020 Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 εόρτασαν στην ακριτική Σύμη. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου εορτάστηκε η Αγία Σκέπη ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελλορίζου κ....
29 Οκτωβρίου, 2020 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 15:55

Η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στην ακριτική Σύμη

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 εόρτασαν στην ακριτική Σύμη. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου εορτάστηκε η Αγία Σκέπη ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου του Ιερού Κλήρου του νησιού.

Μετά την Απόλυση της Δοξολογίας, τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του Πετριδείου 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης, κ. Μαρία Μαλλιάκα.

Παρόντες οι εκπρόσωποι όλων των τοπικών Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εφέτος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, παρέστησαν μόνο αντιπροσωπείες Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων της Νήσου, πλαισιώνοντας την Γαλανόλευκη.

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Η καθιερωμένη παρέλαση, για τους προαναφερομένους λόγους, εφέτος δεν επραγματοποιήθη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων