12/09/2018 11/10/2018 Συνάντηση με τα παιδιά των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Χίου εν όψει του νέου σχολικού έτους, είχε στις 11/9 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά στα παιδιά που θα φοιτήσουν στων πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους προέτρεψε να αριστεύουν στα μαθήματα, το ήθος και την κοινωνική...
12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 7:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 11:22

Με τα παιδιά Ιερέων συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Χίου

Διαδώστε:
Με τα παιδιά Ιερέων συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Χίου

Συνάντηση με τα παιδιά των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Χίου εν όψει του νέου σχολικού έτους, είχε στις 11/9 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά στα παιδιά που θα φοιτήσουν στων πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους προέτρεψε να αριστεύουν στα μαθήματα, το ήθος και την κοινωνική συμπεριφορά , να σέβονται τον χώρο του σχολείου Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς και να δίδουν με την παρουσία τους μαρτυρία Χριστιανών νέων μέσα στην σχολική κοινότητα.
Επίσης, προσέφερε ένα βιβλίο ως δώρο για κάθε παιδί.

Το απόγευμα είχε ανάλογη συνάντηση με τα παιδιά της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου “Το Καραβάνι του Χριστού”.

Και στις δύο συναντήσεις ο Χιώτης Ιεράρχης, ως Φιλόλογος, τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας και της σωστής χρήσης της γλώσσας, επισημαίνοντας ότι ο περιορισμός της γλώσσας περιορίζει τη σκέψη.

 


Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος έκανε στους κατασκηνωτές ένα σύντομο μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε συνδυασμό με την Λατινική και τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές γλώσσες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων