06/03/2024 06/03/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Λαζάρου Σταυραντώνη πρώην εφημερίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης. Νωρίτερα το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από ιερείς που διαμένουν στην Πύλη. Ακολούθως στην Eξόδιο Aκολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος...
06 Μαρτίου, 2024 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 16:58

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Λαζάρου Σταυραντώνη στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Λαζάρου Σταυραντώνη στα Τρίκαλα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Λαζάρου Σταυραντώνη πρώην εφημερίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης.

Νωρίτερα το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από ιερείς που διαμένουν στην Πύλη.

Ακολούθως στην Eξόδιο Aκολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν κληρικοί των χωρίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Πύλης.

Ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κατσαρός ομίλησε εκ μέρους των ενοριτών της Πύλης.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος κατά τον επικήδειο λόγο του εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Λαζάρου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, το τεράστιο πνευματικό έργο στην ενορία του, αλλά και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή του μακαριστού π. Λαζάρου έγινε, σύμφωνα με επιθυμία του, όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εξόδιος ακολουθία του π. Λαζάρου Σταυραντώνη 2.3.2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων