19/01/2023 19/01/2023 Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης του πλούσιου τοιχογραφικού διακόσμου και του ξυλόγλυπτου τέμπλου του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου Κρήνης (13ος αιώνας), που αναδεικνύεται πλήρως και γίνεται επισκέψιμος με συνθήκες ασφάλειας. Σύμφωνα με το «Krini Live» το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας,...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 20:38

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του Βυζαντινού ναού Αγ. Νικολάου Κρήνης

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του Βυζαντινού ναού Αγ. Νικολάου Κρήνης

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης του πλούσιου τοιχογραφικού διακόσμου και του ξυλόγλυπτου τέμπλου του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου Κρήνης (13ος αιώνας), που αναδεικνύεται πλήρως και γίνεται επισκέψιμος με συνθήκες ασφάλειας.

Σύμφωνα με το «Krini Live» το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του  Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και της προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλίας Μαντζανά.

Με το εν λόγω έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς προσπαθούν να προστατέψουν και να αναδείξουν τα ζωντανά κύτταρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ορθόδοξης πίστης. Δημιουργούν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, γιατί ο πολιτισμός είναι πρωτίστως αναπτυξιακό εργαλείο, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία.

Για τον εν λόγω Ναό κατά το παρελθόν είχε υπογραφεί σχετική σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, που οδηγεί στη στερέωση και αποκατάσταση της στατικότητας του θρησκευτικού μνημείου του 13ου αιώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων