26/05/2022 26/05/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τα Ελληνικά Φεστιβάλ «Queens», και παρευρέθηκε στη Συναυλία του Παγκύπριου Συνδέσμου που ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τις την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Flushing και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου εθελοντές ετοίμασαν...
26 Μαΐου, 2022 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 9:52

Σε συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Διαδώστε:
Σε συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τα Ελληνικά Φεστιβάλ «Queens», και παρευρέθηκε στη Συναυλία του Παγκύπριου Συνδέσμου που ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τις την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Flushing και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου εθελοντές ετοίμασαν κλασικά ελληνικά φαγητά, και θίασοι παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε τη Συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, την οποία ερμήνευσε η Παγκύπρια Χορωδία Νέας Υόρκης και παρουσίασε ο Πολιτιστικός Τομέας Παγκύπριου Συλλόγου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Παγκύπρια Χορωδία ιδρύθηκε το 1996 και αποτελείται από εθελοντές σολίστ και χορωδούς που αποτελούν την «φωνή για την Κύπρο» αναδεικνύοντας την μουσική και πολιτιστική της κληρονομιά. Τη χορωδία διευθύνει ο Καλλιτεχνικός και Μουσικός Διευθυντής Φύτος Στρατής.

  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια

  • Επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Flushing

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων