26/05/2023 26/05/2023 Επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πριγκήπου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, κατά την οποία αναπέμφθηκε και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ελένης Ζαρίφη, δωρήτριας του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση...
26 Μαΐου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 19:19

Μνημόσυνο Ελένης Ζαρίφη, δωρήτριας του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Ελένης Ζαρίφη, δωρήτριας του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου

Επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πριγκήπου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, κατά την οποία αναπέμφθηκε και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ελένης Ζαρίφη, δωρήτριας του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση μίλησε ο Αρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Λάκης Βίγκας, υπεύθυνος για την ανακαίνιση του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Ο κ. Βίγκας, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «μαζί με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του εθνικού μας ιδρύματος, τους συνεργάτες και φίλους μας ήρθαμε να υποσχεθούμε στους ευεργέτες μας, όπως ο φιλάνθρωπος Ανδρέας Συγγρός και η Ελένη Ζαρίφη, στον εμπνευστή του ιδρύματος, Πατριάρχη Ιωακείμ Γ’, στον τότε ηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Μακάριο, στους χιλιάδες μαθητές και διδάσκοντες, εφόρους, εθελοντές και φιλανθρώπους που ενίσχυσαν τη λειτουργία του ιδρύματος, ότι θα συνεχίσουμε την επίμονη και συστηματική μας εργασία και συνεργασία που αρχίσαμε εδώ και μερικά χρόνια ώστε να πραγματοποιήσουμε την αναστύλωση του πρώτου σταδίου των εργασιών, που καλύπτει το κτίριο της σχολής, τη μερική υποστύλωση του κεντρικού κτιρίου και την κατασκευή των χώρων του εργοταξίου».

Σε άλλο σημείο είπε πως «με τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου ευελπιστούμε όλοι ότι θα πετύχουμε και αυτό το στοίχημα της αναγέννησης του σπουδαίου αυτού χώρου, ο οποίος θα εξακολουθήσει να προσφέρει, έπειτα από διακοπή 60 χρόνων, την ελπίδα, τη συνύπαρξη, τη συνεργασία, την επιτυχία και την πρόοδο στην ομογένεια και στην κοινωνία των πολιτών».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, υπογράμμισε την αξιέπαινη πρωτοβουλία για την τιμή των ευεργετών του Γένους, την μνήμη των οποίων πρέπει να συντηρούμε ευγνωμόνως και άσβεστη, και τόνισε ότι πάντοτε υπάρχει η ελπίδα για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Ορφανοτροφείου, ως και όλων των σεβασμάτων του Γένους.

Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο της Μονής.

Πηγή: Eθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων