14/10/2023 02/01/2024 Στην Κρατική Υπηρεσία Περιουσίας στο Reggio Calabria υπεγράφη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, η συμβολαιογραφική πράξης με την οποία το Ιταλικό κράτος, μέσω του οποίου το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφερειακή Γραμματεία της Calabria και η Επιθεώρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εμπιστεύονται τον ναό του San Giovanello στο Gerace στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας για 19 χρόνια. Παρουσία πολυάριθμων...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 23:01

Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης ναού στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας

Διαδώστε:
Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης ναού στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας

Στην Κρατική Υπηρεσία Περιουσίας στο Reggio Calabria υπεγράφη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, η συμβολαιογραφική πράξης με την οποία το Ιταλικό κράτος, μέσω του οποίου το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφερειακή Γραμματεία της Calabria και η Επιθεώρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εμπιστεύονται τον ναό του San Giovanello στο Gerace στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας για 19 χρόνια.

Παρουσία πολυάριθμων κρατικών αξιωματούχων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος υπέγραψε την πράξη παραλαβής του Ναού, ενός μικρού μονόκλιτου βασιλικού κτηρίου ρωμανικών-βυζαντινών γραμμών, που χρονολογείται από τον 12ο – 13ο αιώνα, ο οποίος είχε ήδη επαναλειτουργήσει για λατρεία το 1993, αλλά στη συνέχεια έκλεισε για αποκατάσταση. Μετά την υπογραφή, ακολούθησαν συγχαρητήριες ομιλίες από κρατικούς αξιωματούχους και ευχαριστίες από τον Μητροπολίτη, ο οποίος τόνισε τη χαρά της επαναλειτουργίας αυτού του αρχαίου κοσμήματος, χάρη και στην επίπονη παρέμβαση του Dr. Giacomo Oliva. Ακολούθησε σύντομη δεξίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων