06/01/2023 06/01/2023 Την δωρεά που συγκεντρώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προκειμένου να διατεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έτσι ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Νοσοκομείου – Γηροκομείο του Βαλουκλή, το οποίο επλήγη από πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο, παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.  Συνολικά η δωρεά ανέρχεται σε πάνω από 370.000 δολάρια. Σε δήλωσή του στις...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 9:52

370.000 δολάρια από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για το πυρόπληκτο Βαλουκλή

Διαδώστε:
370.000 δολάρια από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για το πυρόπληκτο Βαλουκλή

Την δωρεά που συγκεντρώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προκειμένου να διατεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έτσι ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Νοσοκομείου – Γηροκομείο του Βαλουκλή, το οποίο επλήγη από πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο, παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. 

Συνολικά η δωρεά ανέρχεται σε πάνω από 370.000 δολάρια. Σε δήλωσή του στις 4 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνοαμερικανική «Ομογένεια» και τους πιστούς της Εκκλησίας για την υποστήριξή τους στην εκπλήρωση της υπόσχεσης για βοήθεια.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την αγάπη και υποστήριξη που δείχνει η κοινότητά μας και συγκεκριμένα τη γενναιοδωρία της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο, του Leadership 100 και του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Άγιος Ανδρέας”. Μέσα από τη γενναιοδωρία των πιστών μας και των οργανώσεών μας μπορούμε να ξαναχτίσουμε αυτό το ζωτικό ίδρυμα, που έχει χρησιμεύσει ως φάρος ελπίδας για πολλούς που έχουν ανάγκη», δήλωσε.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Φιλόπτωχο Σύλλογο Ελληνορθόδοξων Κυριών για τα επιπλέον $50.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι το Νοσοκομείο – Γηροκομείο Βαλουκλή θα αποκατασταθεί πλήρως: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο να αποκατασταθεί και να λάβει ξανά την αρχική του μορφή για να συνεχίσει να λειτουργεί ως στέγη για όσους έχουν ανάγκη».

Ο Σεβασμιώτατος είχε επισκεφθεί λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου στο ιστορικό ίδρυμα της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη και είχε δεσμευθεί πως η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή θα συνδράμει και θα βοηθήσει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Σοβαρές ζημιές στο Νοσοκομείο και Γηροκομείο Βαλουκλή από τη φωτιά – Τι δήλωσαν Οικουμενικός Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Στο πυρόπληκτο Βαλουκλή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Οικουμενικό Πατριάρχη για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων