19/09/2023 19/09/2023 Ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος μετέβη στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης, έγινε δεκτός με θέρμη από αντιπροσωπεία των μαθητών του Αγίου...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 21:09

Αγιασμός στο Ημερήσιο Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Ημερήσιο Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος μετέβη στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης, έγινε δεκτός με θέρμη από αντιπροσωπεία των μαθητών του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι τον περίμεναν στην είσοδο. Μαζί με τον Σεβασμιότατο, έδωσαν το «παρών» ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ηλίας Βίλλης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, όπως επίσης και ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Με το σύνολο των μαθητών από τις τάξεις που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου να δίνουν το «παρών», ο κ. Ελπιδοφόρος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά, ενώ υπενθύμισε τον ιδιαίτερο ρόλο του σχολείου του Αγίου Δημητρίου, αλλά και εν γένει της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, στην ζωή των μαθητών.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί σας, διότι σας αγαπώ πάρα πολύ, γιατί εσείς είστε η χαρά της Εκκλησίας μας, όπως και της οικογένειάς σας. Ολοι είμαστε για εσάς εδώ. Στο σχολείο και την Εκκλησία κάνουμε κάτι παραπάνω: φροντίζουμε για την δύναμη της ψυχής σας. Να έχετε δύναμη και καθαρό μυαλό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ελπιδοφόρος.

Από την πλευρά του, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής εκ μέρους του κλήρου αλλά και του κοινοτικού συμβουλίου, ενώ τον ευχαρίστησε «για την τέλεση του Αγιασμού, τις ευλογίες, τα ενθαρρυντικά λόγια και την αγάπη του», ευχόμενος «μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».

«Σε αυτή την σχολική χρόνια θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την βελτίωση των προγραμμάτων μας, για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και να παράσχουμε στους μαθητές μας όλα τα απαραίτητα πλεονεκτήματα για τις σπουδές τους», είπε ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, με την τέλεση του Αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Απαντες έδωσαν ευχές για μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά. Το «παρών» έδωσε και η συντονίστρια Εκπαίδευσης Παναγιώτα Πεχλιβανίδη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η υποδιευθύντρια του Ημερησίου Σχολείου, Ελένη Καραγιώργου, εξέφρασε την πεποίθηση πως και η φετινή σχολική χρονιά θα είναι «επιτυχής, παραγωγική και ασφαλής», δηλώνοντας, παράλληλα, σίγουρη για την επιτυχία των μαθητών και ιδίως των τελειοφοίτων, με το βλέμμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από την πλευρά της, η μαθήτρια της 12ης Τάξης, Ρίτα Κασσίμη, τόνισε πως η ίδια και οι συμμαθητές της «ευελπιστούμε να φτάμε στην αποφοίτησή μας και σαν έτοιμοι από καιρό να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον επόμενο στόχο, που είναι το Πανεπιστήμιο».
Χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, και η συντονίστρια Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, ενώ στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε γλυκά στους μαθητές, όπως συνηθίζεται σε κάθε Αγιασμό.

Πληροφορίες και Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων