03/04/2022 03/04/2022 Μια γενναιόδωρη δωρεά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων του Michael Huffington σε συνδυασμό με ένα δώρο αντίστοιχης αξίας από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση του Οικουμενικού Ινστιτούτου Huffington στην πανεπιστημιούπολη του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού (HCHC) στο Μπρούκλιν, στη Μασαχουσέτη. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής προέρχεται από τα έσοδα της περιουσίας...
03 Απριλίου, 2022 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 12:41

Δωρεά 2,5 εκατ. δολλαρίων στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Δωρεά 2,5 εκατ. δολλαρίων στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού

Μια γενναιόδωρη δωρεά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων του Michael Huffington σε συνδυασμό με ένα δώρο αντίστοιχης αξίας από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση του Οικουμενικού Ινστιτούτου Huffington στην πανεπιστημιούπολη του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού (HCHC) στο Μπρούκλιν, στη Μασαχουσέτη.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής προέρχεται από τα έσοδα της περιουσίας της Suzanne Mados, το κληροδότημα της οποίας προέβλεπε, εν μέρει, τη χρηματοδότηση των ελληνορθόδοξων σχολείων που λειτουργούσε η Αρχιεπισκοπή.

Κατά την παραλαβή της δωρεάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Ο κ. Ο Michael Huffington, ένας αφοσιωμένος Ελληνορθόδοξος Χριστιανός, ανταποκρίθηκε ξανά στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας. Προσέφερε ένα πολύ γενναιόδωρο δώρο που, συνεπικουρούμενο και από την αντίστοιχη επιχορήγηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, βοηθά στην Ίδρυση ενός Ινστιτούτου, το οποίο θα ενθαρρύνει τον οικουμενικό διάλογο στο μέλλον. Εκτιμώ βαθιά τη στενή σχέση με τον Μιχαήλ και είμαι ευγνώμων για το όραμα και τη δέσμευσή του στην Αρχιεπισκοπή μας και στον Τίμιο Σταυρό του Ελληνικού Κολλεγίου».

Το Οικουμενικό Ινστιτούτο Huffington  (Huffington Ecumenical Institute) θα αναπτύξει και θα διεξαγάγει προγράμματα και μελέτες σχετικά με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και την Επισκοπική Εκκλησία, τα οποία έχουν σκοπό να προωθήσουν το διάλογο μεταξύ των τριών Εκκλησιών. Το Hellenic College Holy Cross θα καθορίσει αποκλειστικά τα προγράμματα και τις σπουδές που θα αποτελούν μέρος των ακαδημαϊκών του προγραμμάτων και θα συμβουλευτεί το Οικουμενικό Ινστιτούτο Huffington, που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Το Οικουμενικό Ινστιτούτο Huffington θα λειτουργεί στην ιδιοκτησία Barletta.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων