07/06/2023 07/06/2023 Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου, η ενορία Αγίου Φωτίου στη Φλόριδα διοργάνωσε τον τρίτο ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής για  μαθητές ηλικίας 9 έως 12 ετών, μέλη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στόχος του διαγωνισμού να μάθουν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και να εκφράσουν όσα έμαθαν, μέσω της τέχνης. Θέμα του...
07 Ιουνίου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 19:13

Φλόριδα: Ο τρίτος ετήσιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Φλόριδα: Ο τρίτος ετήσιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου, η ενορία Αγίου Φωτίου στη Φλόριδα διοργάνωσε τον τρίτο ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής για  μαθητές ηλικίας 9 έως 12 ετών, μέλη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στόχος του διαγωνισμού να μάθουν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και να εκφράσουν όσα έμαθαν, μέσω της τέχνης.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν τα Θεοδοσιανά Τείχη, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σωζόμενα μνημεία της Κωνσταντινούπολης από την αρχαιότητα και η νικήτρια των $250.00 του Διαγωνισμού Ζωγραφικής του 2023 αναδείχθηκε ομόφωνα από τους κριτές η 12χρονη Σοφία Κουτσουπία από την Ενορία της Αγίας Τριάδας, Σάρλοτ στη Β. Καρολίνα.

Οι τρεις κριτές σχολίασαν μεταξύ άλλων:

«Οι καλλιτέχνες κατάλαβαν το θέμα που έπρεπε να σχεδιάσουν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέσων» (Μαριάν Μαντζούρη),

«Οι ερμηνείες δείχνουν περίπλοκες λεπτομέρειες» (Σμάρω Μυλωνά)

«Αυτά τα υπέροχα σχέδια από τόσο νέους καλλιτέχνες παρουσιάζουν έτσι πολύ ταλέντο» (καθ. Laura Mongiovi).

Ψηφιακές εκτυπώσεις των πρωτοτύπων 8 x 10 θα εκτίθενται στον ειδικό εκθεσιακό χώρο του μουσείου Αγίου Φωτίου έως τις 31 Μαΐου 2024.

Οι διοργανωτές συνεχάρησαν όλα τους μαθητές για τη συμμετοχή τους. Τα ονόματα των νικητών έχουν αναρτηθεί στο www.goarch.org

Πηγή: www.goarch.org

Photo: Katerina Koutsoupias

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων